Κέικ με κρέμα και ΙΟΝ Patisserie Cover Cream, από την Αριάδνη Πούλιου και το ionsweets.gr!

 

Συστατικά

  • Υλικά για το κέικ

  • 165 γραμ. ζάχαρη

  • 125 γραμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

  • ¼ κ.γ αλάτι

  • 1 κ.γ εκχύλισμα αμυγδάλου

  • 3 κ.γ ηλιέλαιο

  • 3 μεγάλα αυγά

  • 170 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

  • 15 γρ corn flour

  • 10 γραμ. baking powder

  • 145 γρ γάλα

  • Υλικά για την κρέμα ζαχαροπλαστικής

  • 250 γραμ γάλα

  • 80 γραμ. ζάχαρη κρυσταλλική

  • 1/4 κ.γ αλάτι

  • 1/2 βανίλια

  • 40 γραμ. corn flour

  • 3 κρόκους (από μεγάλα αυγά)

  • 65 γραμ. βούτυρο

  • 250 γραμ κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί

  • Για την επικάλυψη

  • 1 συσκευασία ΙΟΝ Patisserie Cover Cream

Οδηγίες

  • 1.Εκτέλεση για το κέικ: Βουτυρώνουμε 1 στρογγυλή φόρμα.

  • 2.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

  • 3.Χτυπάμε την ζάχαρη με το βούτυρο το αλάτι και το εκχύλισμα αμυγδάλου. Μετά προσθέτουμε το λάδι και ένα ένα τα αυγά. Ομογενοποιούμε.

  • 4.Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υπόλοιπα υλικά και τα προσθέτουμε στο πρώτο μείγμα, εναλλάξ με το γάλα, και ομογενοποιούμε.

  • 5.Ψήνουμε το κέικ 35 με 40 λεπτά ανάλογα το φούρνο. Ελέγχουμε με μαχαίρι στα 35 λεπτά και αν το μαχαίρι βγεί υγρό τότε συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 5 λεπτά εάν όχι το βγάζουμε από το φούρνο.

  • 6.Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει για 10 λεπτά και μετά το βγάζουμε από τη φόρμα του και το αφήνουμε να στεγνώσει εντελώς.

  • 7.Τυλίγουμε το κέικ με μεμβράνη και το τοποθετούμε μέσα στο ψυγείο.

  • 8.Αφήνουμε στο ψυγείο για 12 ώρες.

  • 9.Εκτέλεση για την κρέμα: Παίρνουμε από το γάλα που έχουμε ζυγίσει ½ φλιτζάνι και το αφήνουμε στην άκρη.

  • 10.Σε ένα κατσαρολάκι ανακατεύουμε το υπόλοιπο γάλα, τη ζάχαρη, το αλάτι και τη βανίλια σε μέτρια θερμοκρασία και φέρνουμε σε βρασμό.

  • 11.Σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους μαζί με το corn flour και το γάλα που έχουμε κρατήσει. Προσθέτουμε στο μείγμα και μερικές κουταλιές από το ζεστό γάλα που βράζει με τη ζάχαρη.

  • 12.Ρίχνουμε το μείγμα με τα αυγά μέσα στο μείγμα με το γάλα και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε συνεχώς μόλις η κρέμα μας αρχίζει να πήζει, τότε κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε μέχρι το βούτυρο να ομογενοποιηθεί.

  • 13.Τοποθετούμε την κρέμα σε ένα μπολ και καλύπτουμε με μεμβράνη που να ακουμπάει στην επιφάνεια της κρέμας. Τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει τελείως.

  • 14.Μόλις η κρέμα μας κρυώσει προσθέτουμε την σαντιγί και ομογενοποιούμε .

  • 15.Για την επικάλυψη: Αφαιρούμε το καπάκι από την συσκευασία. 2: Τοποθετούμε το δοχείο στο φούρνο μικροκυμάτων. Εάν δεν έχουμε φούρνο μικροκυμάτων αδειάζουμε το περιεχόμενο σε ένα μπόλ και το λιώνουμε με τη διαδικασία του μπεν μαρί

  • 16.Ρυθμίζουμε το φούρνο μικροκυμάτων στα 450 watt για 1 με 2 λεπτά. Ελέγχουμε στο 1 λεπτό και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, διότι μπορεί να μην χρειάζεται άλλο ζέσταμα.

  • 17.Αναδεύουμε και είναι έτοιμο προς χρήση.

  • 18.Συναρμολόγηση: Κόβουμε το κέικ στη μέση. Αλείφουμε το κέικ με την κρέμα ζαχαροπλαστικής. Τοποθετούμε το πάνω μέρος του κέικ. Καλύπτουμε με ΙΟΝ Patisserie Cover Cream.

Σχετικά με το Σεφ

Αριάδνη Πούλιου

Αριάδνη Πούλιου  Η Αριάδνη Πούλιου γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ηράκλειο της Κρήτης. Τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Σπούδασε ζωγραφική στη Βακαλό και πήρε το πτυχίο της με άριστα και …
Περισσότερα για τον σεφ…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *