Κρητικό Κέικ σοκολάτας με ελαιόλαδο, από την αγαπημένη Ελευθερία Μπούτζα και το “Μαγειρεύοντας με την L”!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δεν υπάρχει καλύτερο συνοδευτικό για το καφέ σας η το τσάι σας …
ΥΛΙΚΑ
4 κούπες του τσαγιού αλεύρι
4 κουταλάκια baking powder
1 κούπα ελαιόλαδο
½ κούπα γάλα
1 γιαούρτι στραγγιστό (200γραμμάρια)
1 κούπα ζάχαρη
4 αυγά
½ κουταλάκι
ξύσμα πορτοκαλιού
2 βανίλιες
400 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε την κουβερτούρα σε κομματάκια. Χτυπάμε πολύ καλά σε ένα μπολ το λάδι με τη ζάχαρη Στη συνέχεια ρίχνουμε τα αυγά, το baking powder, το γιαούρτι και εναλλάξ το αλεύρι και το γάλα. Συνεχίζουμε το χτύπημα και τελευταία ρίχνουμε τις βανίλιες και το ξύσμα πορτοκαλιού. Ρίχνουμε μέσα στο μπολ τη μισή ποσότητα από τα κομματάκια σοκολάτας και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι να πάει παντού. Αλείφουμε με λάδι τον πάτο και τα τοιχώματα της φόρμας μας και στη συνέχεια πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι. Ρίχνουμε λίγο από το μείγμα του μπολ μέσα στη φόρμα, λίγα κομματάκια σοκολάτας και συνεχίζουμε εναλλάξ μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα στο φούρνο στους 180, και το κόβουμε αφού πλέον έχει κρυώσει καλά.
Καλή επιτυχία ❤
ΥΓ.Ευχαριστω το φιλο θωμα Ανδρεου απο τα Χανια για τη συνταγη !!!!
https://www.facebook.com/cookingwithL/photos/a.859836000718053/859836010718052/
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *