Πάβλοβα, από τον Στέλιο Παρλιάρο!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία κονταροχτυπιούνται για την πατρότητα αυτού του γλυκού με την τραγανή μαρέγκα και τις φράουλες, που πήρε το όνομά του από τη Ρωσίδα μπαλαρίνα Άννα Πάβλοβα.

ΥΛΙΚΑ

  • 150 γρ. ασπράδι αβγού (από 3 μικρού μεγέθους αβγά)
  • 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 150 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 500 γρ. σαντιγί άγλυκη 35-36% λιπαρά
  • 250 γρ. φράουλες, κομμένες στα δύο
  • 1 ρόδι, καθαρισμένο
  • 300 γρ. φράουλες
  • 50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη μαρέγκα

Στο μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια των αβγών σε μαρέγκα μαζί με την κρυσταλλική ζάχαρη. Όταν η μαρέγκα σφίξει, σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε τη ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη. Ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ έως ότου το μείγμα γίνει λείο. Πάνω σε μία λαδόκολλα, δημιουργούμε με ένα κορνέ ένα δίσκο διαμέτρου 20 εκ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 120οC, στον αέρα, για 1-1½ ώρα. Αφήνουμε να κρυώσει και με ένα κορνέ απλώνουμε από πάνω την άγλυκη σαντιγί. Πάνω από αυτή σκορπίζουμε τις τεμαχισμένες φράουλες και το ρόδι. Περιχύνουμε με τη σος φράουλας.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Για τη σος φράουλας

Στο μπλέντερ χτυπάμε τις φράουλες με τη ζάχαρη, μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *