Πάβλοβα με φράουλες από την Μαριλού Μαντά και το “Τhinkdrops” !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Υλικά

100 γρ. ασπράδια αυγών

100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

100 γρ. ζάχαρη άχνη

400 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

φράουλες, πολλές φράουλες

 

Διαδιακασία

1. Στον κάδο του μίξερ χτυπήστε με το σύρμα σε μεσαία ταχύτητα και με υπομονή τα ασπράδια των αυγών. Μόλις αρχίσουν να αφρίζουν προσθέστε σταδιακά την κρυσταλλική ζάχαρη και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να έχετε μια σφιχτή μαρέγκα. Προσθέστε σιγά, σιγά τη ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη και ανακατέψτε απαλά και με κυκλικές κινήσεις με μια σπάτουλα σιλικόνης.
2. Απλώστε ανικολλήτικο χαρτί σε μια λαμαρίνα φούρνου και σχηματίστε με κορνέ ή με ένα κουτάλι μια μεγάλη “φωλιά” με τη μαρέγκα.
3. Ψήστε σε προσθερμασμένο φούρνο 100ο στον αέρα την μαρέγκα για 1,5 με 2 ώρες.
4. Βγάλτε τη μαρέγκα από το φούρνο και αφήστε τη να κρυώσει εντελώς. Κόψτε τις φράουλες στη μέση.
5. Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και απλώστε τη στο κέντρο της μαρέγκας. Μοιράστε επάνω τις φράουλες. Γαρνίρετε με μέντα ή ξύσμα λεμονιού.

 

 

http://www.thinkdrops.gr/2013/05/01/%CF%80%CE%AC%CE%B2%CE%BB%CE%BF%CE%B2%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CF%86%CF%81%CE%AC%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B5%CF%82/


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *