Σοκολατένιο γιαουρτογλυκό ψυγείου με φράουλες, από την Αννα Χαλικιά και το madameginger.com!
Πανεύκολο και φυσικά με φράουλες, γιατί φράουλες & σοκολάτα = έρωτας παντοτινός!
Δεν θεωρώ τον εαυτό μου ζαχαροπλάστη, όμως γνωρίζω πολλά για την ζαχαροπλαστική. Μπορώ να σου φτιάξω μια ολόσωστη κρέμα Πατισερί, τα κέικ μου –απ’ τη στιγμή που ακολουθήσω πιστά τις αναλογίες υλικών- βγαίνουν σχεδόν πάντα αφράτα και τα μπισκότα μου τραγανά. Μπορώ ακόμα να σου φτιάξω και πιο «δύσκολα» γλυκά, όπως σπιτική σφολιάτα βουτύρου ή μπριος. Όμως τα γλυκά που φτιάχνω σπίτι μου, δεν έχουν τίποτα πολύπλοκο στην παρασκευή τους. Γι αυτό αγαπώ τα γλυκά ψυγείου.
Σαν αυτό εδώ το πανεύκολο γιαουρτογλυκό. Η λιωμένη σοκολάτα γίνεται ένα με το γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ Κλασικό και το φρέσκο γάλα ΔΩΔΩΝΗ και μαζί κάνουν μια βελούδινη, εθιστική κρέμα που έρχεται σε τέλεια αντίθεση με το τριμμένο μπισκότο. Και φυσικά, φράουλες, γιατί φράουλες και σοκολάτα = έρωτας παντοτινός. Φτιάξε αυτό το γλυκό, απόλαυσέ το την επόμενη (εννοείται κατευθείαν με κουτάλι μέσα από το σκεύος) και άσε τα «δύσκολα» γλυκά για τις πιο ανέμελες μέρες.
Αυτό είναι ένα κρεμώδες γλυκό ψυγείου και άρα σχετικά αφράτο και μαλακό. Εάν θέλεις να σου βγουν τα κομμάτια με πιο “καθαρές” γωνίες, μπορείς 1 ώρα πριν το σερβίρισμα (και πριν βάλεις τις φράουλες της επικάλυψης), να βάλεις το γλυκό στην κατάψυξη.
Σοκολατένιο γιαουρτογλυκό ψυγείου με φράουλες
- Μερίδες: 8-10
- Χρόνος προετοιμασίας: 25 λεπτά
- Χρόνος αναμονής: 8 ώρες & 10 λεπτά
- Σκεύος: γυάλινο σκεύος 25Χ25 εκ.
Υλικά για τη στρώση μπισκότου
- 250 γρ. σοκολατένια μπισκότα
- 100 γρ. βούτυρο αγελάδος, λιωμένο
Υλικά για την σοκολατένια κρέμα
- 500 γρ. κουβερτούρα, σε κομματάκια
- 400 γρ. φρέσκο γάλα ΔΩΔΩΝΗ Πλήρες
- 400 γρ. γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ Κλασικό Πλήρες
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Άλλα υλικά
- 500 γρ. φρέσκες φράουλες σε φέτες
- 50 γρ. τριμμένη κουβερτούρα
Εκτέλεση
1) Ετοιμάζουμε τη στρώση μπισκότου. Θρυμματίζουμε πολύ ψιλά τα μπισκότα σε επεξεργαστή τροφίμων (μούλτι) και τα μεταφέρουμε σε μπολ. Περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να σχηματιστεί τριφτό μείγμα.
2) Πιέζουμε το μισό μείγμα να εφαρμόσει σε γυάλινο σκεύος ψυγείου.
3) Ετοιμάζουμε την σοκολατένια κρέμα. Βάζουμε την κουβερτούρα σε ανοξείδωτο μπολ και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί (βάζουμε το μπολ πάνω από κατσαρόλα με λίγο νερό που σιγοβράζει, προσέχοντας να μην ακουμπά το μπολ στο νερό). Ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα ζαχαροπλαστικής και αποσύρουμε από τη φωτιά. Την αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά.
4) Σε άλλο μπολ χτυπάμε με σύρμα το γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ Κλασικό Πλήρες μαζί με το φρέσκο γάλα ΔΩΔΩΝΗ Πλήρες και το εκχύλισμα βανίλιας, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
5) Προσθέτουμε την λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε απαλά με την σπάτουλα, μέχρι να έχουμε λεία, σοκολατένια κρέμα.
6) Απλώνουμε ομοιόμορφα την μισή κρέμα πάνω στην στρώση μπισκότου. Τοποθετούμε το σκεύος ακάλυπτο στο ψυγείο για 10 λεπτά, να σφίξει ελαφρώς.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
7) Από πάνω απλώνουμε τις μισές φράουλες, σε όλη την επιφάνεια. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο μπισκότο.
7) Περιχύνουμε με την υπόλοιπη κρέμα και ξαναβάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 8 ώρες πριν το σερβίρουμε.
8) Όταν έρθει η ώρα να το σερβίρουμε, βάζουμε τις υπόλοιπες φράουλες στην επιφάνειά του και πασπαλίζουμε με την τριμμένη κουβερτούρα.
Αφήστε μια απάντηση