Φραουλόβ | Παστάκια καρδιά με γεύση φράουλα, από την Μαριφάνη Ξανθάκη!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

 

Μ’αρέσει να δίνω ονόματα στα γλυκά μου! 😍
Όπως αυτά εδώ προς τιμήν των ερωτευμένων για την ημέρα του Αγ. Βαλεντίνου!
Όπως καταλαβαίνετε έφτιαξα και φέτος τα καθιερωμένα μου κεράσματα! Τα φετινά τα ονόμασα: “Φραουlove”
(Φραουλόβ= 🍓Φράουλα+💘Love-Αγάπη) γιατί συνηθίζω να κάνω λογοπαίγνια!
Τα φετινά αγιοβαλεντίνικα κεράσματα που προτείνω είναι πανεύκολα παστάκια-μπουκιές σε σχήμα καρδιάς ΧΩΡΙΣ ΨΉΣΙΜΟ με γέμιση φραουλοκρέμας και επικάλυψη ροζ γκανάζ με γεύση φράουλα!!!

Για τις ανάγκες της…. φωτογράφισης έφτιαξα  και μερικές σοκολατένιες καρδιές που θα είναι μια συμπληρωματική συμβολική παρασκευή για να πάρουν οι ενδιαφερόμενοι μια έξτρα ιδέα! Αξίζει να τονιστεί ότι το τελικό αισθητικό αποτέλεσμα εξαρτάται από τις τεχνικές δεξιότητες του καθενός (είμαι βέβαιη ότι πολλοί από εσάς θα κατέχετε περισσότερες ή λιγότερες από εμένα, σε κάθε περίπτωση η κίνηση μετράει 😍 ).

Υλικά για 20 μικρά παστάκια:

  • 3 έτοιμα παντεσπάνι με γεύση κακάο
  • 1/2 τενεκεδάκι φυτική σαντιγί (τύπου μόρφατ) κρύα από το ψυγείο
  • 200γρ. μαρμελάδα φράουλα με 45% περιεκτικότητα σε φρούτο
  • 1 κάψουλα εσάνς βανίλιας

Για το σιρόπι:

  • 1/2 ποτήρι νερό
  • 1/2 ποτήρι ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι γλ. χυμός λεμονιού

Για την επικάλυψη:

  • 250γρ. κουμπιά ροζ κουβερτούρας (σταγόνες) με γεύση φράουλα
  • 100ml φρέσκο γάλα

Για τη διακόσμηση:

Τριμμένη σοκολάτα + έξτρα κουβερτούρα για τα σχέδια

εργαλείο χρήσης: μικρά κουπ πατ σε σχήμα καρδιάς

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

Στην την πράξη:

  • Κόβουμε τα παντεσπάνια με κουπ πατ βάζοντάς τα πάνω σε λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί. Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για 4 λεπτά, αποσύρουμε και στο τέλος ρίχνουμε το χυμό. Όσο είναι ζεστό το σιρόπι ραντίζουμε με πινέλο όλα τα κομμένα παντεσπανάκια. Αφήνουμε να κρυώσουν.
  • Χτυπάμε τη φυτική σαντιγί μέχρι να φουσκώσει και αφρατέψει, προσθέτουμε τη μαρμελάδα και τα βανίλια και χτυπάμε πολύ καλά να ενωθούν με τη σαντιγί. Καλύπτουμε το μπολ με ένα πιάτο και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Έπειτα μεταφέρουμε σε κορνέ με ίσια μύτη.
  • Βάζουμε στα μισά παντεσπανάκια μια ποσότητα κρέμας και τα καλύπτουμε με τα υπόλοιπα σε σάντουιτς. Με σπάτουλα ισιώνουμε τα πλαϊνά.Αφού τελειώσουμε με όλα τα βάζουμε σε μικρούς δίσκους. Βάζουμε τα παστάκια στην κατάψυξη για 5-6 ώρες να παγώσουν εντελώς (η διαδικασία είναι καλύτερα να γίνει από το προηγούμενο βράδυ).
  • Σε μπολ βάζουμε τη ροζ κουβερτούρα φράουλας. Ζεσταίνουμε καλά το γάλα και ρίχνουμε μέσα στο μπολ με την κουβερτούρα. Αφήνουμε λίγο κι ανακατεύουμε πολύ καλά ως ότου πάρουμε μια ωραία ροζ γκανάζ. Αποσύρουμε από το μάτι και την αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Είναι προτιμότερο να φτιάξουμε τη γκανάζ σε βαθύ και ψηλό μπρίκι.
  • Παίρνουμε ένα μεγάλο πιρούνι και στερεώνουμε πάνω του ένα παγωμένο παστάκι πάνω από το μπρίκι με τη γκανάζ. Με κουταλάκι ρίχνουμε από πάνω του μια ποσότητα από τη γκανάζ αφού πρώτα την ανακατέψουμε για να “ζωντανέψει. Στραγγίζουμε καλά την περίσσια ποσότητα γκανάζ και μεταφέρουμε πάνω σε πιατέλα ή καραμελόχαρτα. Εάν νιώσουμε ότι η γκανάζ πήζει, την ανακατεύουμε λίγο να μαλακώσει και συνεχίζουμε ομοίως με όλα τα υπόλοιπα παστάκια. Η διαδικασία γίνεται ευκολότερη εάν διαθέτουμε σχάρα, τότε τη στερεώνουμε πάνω σε ταψί και  βάζουμε πάνω της όλα τα παγωμένα παστάκια επικαλύπτοντάς τα με τη γκανάζ. Πασπαλίζουμε με την τριμμένη σοκολάτα.Βάζουμε τα επικαλυμμένα παστάκια στο ψυγείο.
  • Λιώνουμε κουβερτούρα και φτιάχνουμε σχέδια πάνω σε αντικολλητικό χαρτί. Αφήνουμε να στεγνώσουν και με αυτά διακοσμούμε τα παστάκια.

Σημ. Μπορούμε με τον ίδιο τρόπο να φτιάξουμε ατομικές πάστες χρησιμοποιώντας μεγάλα κουπ-πατ καρδιάς ή να φτιάξουμε τούρτα. Ένα θέλουμε να εκμεταλλευτούμε όλη την κονσέρβα σαντιγί και όλο το βάζο μαρμελάδας (εάν αυτό είναι των 400γρ) τότε θα χρειαστούμε άλλα 3 παντεσπάνια κι έτσι θα έχουμε διπλάσια ποσότητα κερασμάτων. Τέλος τα απομεινάρια που έχουμε από τα παντεσπάνια μπορούν να γίνουν τρουφάκια με τυρί κρέμα (συνταγή εδώ ) και cake-pops (συνταγή εδώ κι εδώ).

Έξτρα ιδέα! 

Λιώνουμε σοκολάτα κουβερτούρα και πάνω σε αντικολλητικό χαρτί σχηματίζουμε με ένα κουτάλι καρδιές. Βάζουμε στο κέντρο από ένα κουμπί ροζ κουβερτούρας κι αφήνουμε να στεγνώσουν.Τυλίγουμε σε σακουλάκια και τα δένουμε με κορδέλα. Με αυτά μπορούμε να διακοσμήσουμε το “γιορτινό” τραπέζι και φυσικά…να τα γευθούμε σαν σοκολατάκια!

 

https://lixoudiesmarifanis.blogspot.com/2021/02/blog-post_12.html?m=1&fb

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *