Cheesecake φούρνου με φράουλες και λευκή σοκολάτα, από την Ιωάννα Σταμούλου και το Sweetly!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Πολύ μας βασάνισε η φετινή άνοιξη. Εκεί που λέμε έφτασε, εκεί μας γυρνά πάλι την πλάτη. Πού θα μας πάει όμως, δεν αργεί. Για να την καλοπιάσω έβαλα κι εγώ στο φούρνο ένα τσιζκέικ με λευκή σοκολάτα και μπισκοτένια βάση που εμπλούτισα με κακάο. Τη φραουλένια επικάλυψη την κράτησα για το τέλος. Έτσι της το σέρβιρα, έτσι το δοκιμάσαμε κι εμείς στο σπίτι…

Υλικά για μια φόρμα διαμ. 28εκ.

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

για τη βάση 

  • 220γρ. μπισκότα τύπου πτι μπερ
  • 2 κουτ. σούπας κακάο
  • ¼ κουτ. γλυκού κανέλα
  • 110γρ. βούτυρο Lurpak λιωμένο

για τη γέμιση

Για τη διακόσμηση

  • 450γρ. φράουλες
  • 150γρ. ζάχαρη
  • 2 μικρές ζελατίνες

Εκτέλεση

  1. Σπάζουμε τα μπισκότα με τα χέρια σε μικρότερα κομμάτια και τα χτυπάμε στο multiνα γίνουν σκόνη. Προσθέτουμε το κακάο και το λιωμένο βούτυρο και χτυπάμε λίγο ακόμα να γίνει ένα μίγμα σαν βρεγμένη άμμος.
  2. Στρώνουμε με αυτό τον πάτο μιας φόρμας με αποσπώμενο πάτο, στον οποίο πριν ασφαλίσουμε με τη σούστα μαγκώνουμε ένα κομμάτι χαρτί ψησίματος. Πατάμε με την ανάποδη ενός κουταλιού να γίνει συμπαγής.
  3. Λιώνουμε τη λευκή κουβερτούρα σε μπεν μαρί μαζί με λίγη από την κρέμα γάλακτος και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170οC.
  4. Χτυπάμε με σύρμα μέσα σε ένα μπολ το φρέσκο τυρί κρέμα με τη ζάχαρη, την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος, τη λιωμένη σοκολάτα και τα αβγά.
  5. Αδειάζουμε το μείγμα πάνω από τη βάση του μπισκότου και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 50-60 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει χρώμα η επιφάνεια του γλυκού και να πήξει ελαφρά.
  6. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς εκτός φούρνου και αφήνουμε στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί καλά πριν ξεφορμάρουμε.
  7. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε την επικάλυψη με τις φράουλες βράζοντας τις φράουλες με τη ζάχαρη και το χυμό του λεμονιού για 10 λεπτά. Στο μεταξύ μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε λίγο κρύο νερό να φουσκώσει και τις ανακατεύουμε στις φράουλες μόλις τις κατεβάσουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει εντελώς.
  8. Μόλις ξεφορμάρουμε το γλυκό διακοσμούμε με τις φράουλες.

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *