Cheesecake μπανάνα – Banana Cheesecake (Video), by Akis and akispetretzikis.com!

Συστατικά

Για τη βάση

Για την κρέμα

  • 100 γρ. χυμό πορτοκάλι
  • 15 γρ. φύλλα ζελατίνης
  • 500 γρ. τυρί κρέμα
  • 380 γρ. μπανάνες
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 200 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • ½ κ.γ. κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής σε πάστα
  • 100 γρ. έτοιμο ζελέ μπανάνα

Για το σερβίρισμα

  • φύλλα δυόσμου

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τη βάση

  • Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια βάζουμε τα μπισκότα, το λιωμένο βούτυρο και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά τα υλικά.
  • Μεταφέρουμε σε μία στρογγυλή φόρμα 27 εκ. διάμετρο με αποσπώμενη βάση.
  • Απλώνουμε με ένα κουτάλι ώστε να καλυφθεί η βάση την φόρμας και βάζουμε στο ψυγείο.

 

 

Για την κρέμα

  • Σε ένα μπολ βάζουμε τον χυμό πορτοκάλι, τα φύλλα ζελατίνης και καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη. Βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων στα 800 Watt για 1 ½ λεπτό.
  • Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια βάζουμε το τυρί κρέμα, τις μπανάνες και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να σπάσουν οι μπανάνες και ομογενοποιηθούν με το τυρί. Θέλουμε να γίνει μια σφιχτή κρέμα.
  • Στη συνέχεια, βάζουμε την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη άχνη, το εκχύλισμα βανίλιας και το χρώμα ζαχαροπλαστικής.
  • Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι τη ζελατίνη μέσα στον χυμό για να μαλακώσει και βάζουμε όλο το μείγμα στο πολυμηχάνημα. Χτυπάμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Απλώνουμε την κρέμα πάνω από τη βάση και βάζουμε στο ψυγείο για 5-6 ώρες ώστε να κρυώσει καλά και να σφίξει η κρέμα.
  • Σε ένα μπολ φτιάχνουμε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Αφαιρούμε τη φόρμα από το ψυγείο και απλώνουμε το ζελέ πάνω από την κρέμα. Θα χρειαστούμε τη βοήθεια ενός κουταλιού ή κουτάλας για να μην σπάσει η επιφάνεια της κρέμας.
  • Βάζουμε στο ψυγείο για να παγώσει το ζελέ.
  • Σερβίρουμε με φύλλα δυόσμου.

https://akispetretzikis.com/el/categories/glyka/cheesecake-mpanana?utm_campaign=cheesecake-mpanana&utm_content=photo-cheesecake-mpanana&utm_medium=social&utm_source=twitter

Banana Cheesecake!

Ingredients

For crust

For cream

  • 100 g orange juice
  • 15 g gelatin sheets
  • 500 g cheese cream
  • 380 g bananas
  • 250 g heavy cream
  • 200 g icing sugar
  • 1 teaspoon vanilla extract
  • ½ teaspoon yellow food coloring paste
  • 100 g banana jelly

To serve

  • mint leaves

 

Method

For the crust

  • In a food processor, add the cookies and melted butter. Beat until incorporated.
  • Transfer to a round mold (27 cm diameter) with a detachable stand.
  • Spread with a spoon so that the bottom of the mold is covered and refrigerate.

For the cream

  • In a bowl, add the orange juice, gelatin sheets and cover with a plastic wrap. Microwave for 1 ½ minutes at 800 Watts.
  • In the food processor, add the cheese cream, bananas and beat on high speed until homogenized. You want to have a thick cream.
  • Add the heavy cream, icing sugar, vanilla extract and food coloring paste.
  • Using a spoon, stir the gelatin in the juice so that it softens and pour all of the mixture in the food processor. Beat until homogenized.
  • Spread the cream on the crust and refrigerate for 5-6 hours until it cools over and the cream thickens.
  • In a bowl, make the jelly following the instructions on the package.
  • Remove mold from refrigerator and spread the jelly over the cream. Use a spoon or a ladle so that the surface of the cream does not break apart.
  • Refrigerate so that the jelly cools over.
  • Serve with mint leaves.

 

https://akispetretzikis.com/en/categories/glyka/cheesecake-mpanana?utm_campaign=cheesecake-mpanana&utm_content=photo-cheesecake-mpanana&utm_medium=social&utm_source=twitter

 

 

 

 



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *