Για το σιρόπι
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό. Κόβουμε το πορτοκάλι στη μέση, το στύβουμε στην κατσαρόλα και βάζουμε και τις κούπες στην κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε την κανέλα, το μέλι και μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά.
- Μόλις πάρει μια βράση και λιώσει η ζάχαρη, αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Για τη γέμιση
- Ξεφλουδίζουμε την κολοκύθα, αφαιρούμε τα σπόρια και τρίβουμε στον χοντρό τρίφτη. Στύβουμε με τα χέρια μας μέχρι να έχουμε συνολικά 800 γρ. κολοκύθα.
- Βάζουμε την κολοκύθα σε ένα μπολ και προσθέτουμε το ξύσμα, την καρυδόψιχα ψιλοκομμένη, τις σταφίδες, το γαρίφαλο, το τζίντζερ, την κανέλα, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά.
Για την σύνθεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
- Απλώνουμε ένα φύλλο κρούστας στον πάγκο εργασίας μας.
- Ραντίζουμε με βούτυρο και απλώνουμε 2 κ.σ. από τη γέμιση κατά μήκος της μεγάλης πλευράς του φύλλου. Τυλίγουμε σε ρολό και στη συνέχεια σε σαλιγκάρι.
- Μεταφέρουμε σε βουτυρωμένο ταψί και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για τα υπόλοιπα φύλλα.
- Ραντίζουμε με το υπόλοιπο βούτυρο και ψήνουμε για 60 λεπτά.
- Αφαιρούμε και βάζουμε κατευθείαν το κρύο σιρόπι. Αφήνουμε 1 ώρα να απορροφηθεί.
- Σερβίρουμε με κανέλα και ζάχαρη άχνη.
Αφήστε μια απάντηση