Γλυκές κολοκυθόπιτες-Sweet pumpkin phyllo pies, by Akis Petretzikis and akispetretzikis.com!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Μαζί με το φθινόπωρο έρχονται και οι κολοκύθες! 🍂 😀 Σήμερα φτιάξτε κολοκυθόπιτες! Είναι τόσο τραγανές απ’ έξω και σιροπιαστές μέσα… που θα γλείφετε τα δάχτυλά σας! 😍

Fall season is…pumpkin season! 🍂 So, how about making the most delicious sweet pumpkin phyllo pies? So crunchy on the outside and syrupy on the inside! 🤤

  • Time
    40′

    Χρόνος

    Εκτέλεσης

  • Time
    60′

    Χρόνος

    Ψησίματος

  • Portions
    4-6

    Μερίδες

  • Difficult
    2

    Βαθμός

    Δυσκολίας

  • Fav

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για το σιρόπι

  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό. Κόβουμε το πορτοκάλι στη μέση, το στύβουμε στην κατσαρόλα και βάζουμε και τις κούπες στην κατσαρόλα.
  • Προσθέτουμε την κανέλα, το μέλι και μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά.
  • Μόλις πάρει μια βράση και λιώσει η ζάχαρη, αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Για τη γέμιση

  • Ξεφλουδίζουμε την κολοκύθα, αφαιρούμε τα σπόρια και τρίβουμε στον χοντρό τρίφτη. Στύβουμε με τα χέρια μας μέχρι να έχουμε συνολικά 800 γρ. κολοκύθα.
  • Βάζουμε την κολοκύθα σε ένα μπολ και προσθέτουμε το ξύσμα, την καρυδόψιχα ψιλοκομμένη, τις σταφίδες, το γαρίφαλο, το τζίντζερ, την κανέλα, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά.

Για την σύνθεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Απλώνουμε ένα φύλλο κρούστας στον πάγκο εργασίας μας.
  • Ραντίζουμε με βούτυρο και απλώνουμε 2 κ.σ. από τη γέμιση κατά μήκος της μεγάλης πλευράς του φύλλου. Τυλίγουμε σε ρολό και στη συνέχεια σε σαλιγκάρι.
  • Μεταφέρουμε σε βουτυρωμένο ταψί και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για τα υπόλοιπα φύλλα.
  • Ραντίζουμε με το υπόλοιπο βούτυρο και ψήνουμε για 60 λεπτά.
  • Αφαιρούμε και βάζουμε κατευθείαν το κρύο σιρόπι. Αφήνουμε 1 ώρα να απορροφηθεί.
  • Σερβίρουμε με κανέλα και ζάχαρη άχνη.

Sweet pumpkin phyllo pies!

  • Time
    40′

    Ηands on

  • Time
    60′

    Cook Time

  • Portions
    4-6

    Portion(s)

  • Difficult
    2

    Difficulty

  • Fav

Method

For the syrup

  • Add the sugar and the water in a pot. Cut the orange in half, squeeze it over the pot and add the orange halves into the pot as well.
  • Add the cinnamon, the honey, and transfer over medium heat.
  • As soon as it comes to a boil and the sugar melts, remove and set aside to cool.

For the filling

  • Peel the pumpkin, remove the seeds, and grate it using the large holes of a box grater. Squeeze it with your hands until you have 800 g of pumpkin in total.
  • Put the pumpkin in a bowl and add the orange zest, the walnuts finely chopped, the raisins, the clove, the ginger, the cinnamon, the sugar, and mix well.

To assemble

  • Preheat the oven to 180ο C (350ο F) set to fan.
  • Spread a phyllo sheet onto your working surface.
  • Drizzle with butter and spread 2 tablespoons of the filling along the wider side of the sheet. Wrap into a roll and then into a spiral (shaped like a snail).
  • Transfer to a butter baking pan and follow the same process for the remaining phyllo sheets.
  • Drizzle with the rest of the butter and bake for 60 minutes.
  • Remove and pour over the cold syrup, right away. Allow 1 hour for it to be absorbed.
  • Serve with cinnamon and icing sugar.
https://tinyurl.com/yyncv9uu
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *