Ρολό παντεσπάνι με πουρέ κολοκύθας, από την Μπέττυ μας και το “Taste of life by Betty”!
Όχι δε συμφωνώ καθόλου με αυτό το τρελό πάρτυ που γίνεται το Νοέμβριο μήνα με την κολοκύθα…Όπου κι αν πας , όπου κι αν γύρεις το βλέμμα , όπου κι αν ψάξεις για γλυκές ή αλμυρές προτάσεις συνταγών θα σκοντάψεις πάνω σε μια μεγάλη και στρουμπουλή κολοκύθα. Άσε τις δημοσιεύσεις και τα ποσταρίσματα στα social media που περιστρέφονται γύρω της μετά μανίας. Τώρα κάποιος που διαβάζει το άρθρο μου θα αναρωτιέται γιατί δε συμφωνώ κι αφού δε συμφωνώ γιατί να φτιάχνω ένα γλυκό που περιέχει κολοκύθα.
Δε συμφωνώ λοιπόν με το πάρτυ που γίνεται ΜΟΝΟ το Νοέμβριο αφού την κολοκύθα τη λατρεύω και θα ήθελα να τη συναντώ μπροστά μου όλο το χρόνο…γίνεται; Το γλυκό αυτό είναι εξόχως υπέροχο και δεν υπερβάλω καθόλου! Όποιος δεν το δοκιμάσει , απλά θα χάσει!
Υλικά για το παντεσπάνι:
3 αυγά
1 κούπα ζάχαρη
2/3 κούπας πουρέ κολοκύθας
3/4 κούπας αλεύρι μαλακό
1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
Χυμό από μισό λεμόνι
Ξύσμα από δύο πορτοκάλια
1/2 κ.γλ. σόδα
1/2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
Λίγο τριμμένο τζίντζερ
1 κ.γλ. κανέλα
Λίγο μοσχοκάρυδο
Για την κρέμα:
200 ml κρέμα γάλακτος στο ψυγείο
300 γρ. κρέμα τυρί
1/2 κούπα άχνη ζάχαρη
Επιπλέον ζάχαρη για την επιφάνεια
Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε πρώτα τον πουρέ κολοκύθας. Μπορούμε να το ετοιμάσουμε κι από την προηγούμενη μέρα. Συνταγή για τον πουρέ θα βρείτε αν κάνετε κλικ εδώ.
Ετοιμάζουμε τώρα το παντεσπάνι: Ρίχνουμε σε ένα μπωλ τα αυγά με τη ζάχαρη , τη βανίλια , τα μπαχαρικά και το ξύσμα και τα χτυπάμε με το μίξερ για 3-4 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και τον πουρέ κολοκύθας και χτυπάμε λίγο ακόμα. Τέλος ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν και τη σόδα και τα προσθέτουμε κι αυτά στο μίγμα. Τα χτυπάμε πολύ λίγο , στη χαμηλή ταχύτητα ίσα να ενωθούν τα υλικά και αδειάζουμε το μίγμα στην τετράγωνη λαμαρίνα του φούρνου στην οποία έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 180ο για 20 λεπτά το ανώτερο.
Όταν ψηθεί , απλώνουμε μια πετσέτα στον πάγκο εργασίας και την πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη. Ξεφορμάρουμε εκεί πάνω το παντεσπάνι , αφαιρούμε τη λαδόκολλα και πασπαλίζουμε και την επιφάνειά του με ζάχαρη άχνη. Τότε το διπλώνουμε μαζί με την πετσέτα και το αφήνουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσει.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε την κρέμα: Χτυπάμε σε ένα μπωλ την κρέμα γάλακτος με το μίξερ μέχρι να πήξει και να αποκτήσει υφή γιαουρτιού. Δεν την χτυπάμε άλλο γιατί θα “κόψει” . Σε ένα άλλο μπωλ χτυπάμε το τυρί κρέμα και την άχνη μέχρι να αφρατέψουν κι αυτά. Ενώνουμε τότε τα δυο μίγματα και τα χτυπάμε μέχρι να πετύχουμε μια ομογενοποιημένη , βελούδινη κρέμα.
Τότε ξετυλίγουμε το παντεσπάνι από την πετσέτα , απλώνουμε σε όλη του την επιφάνεια την κρέμα και με προσοχή ρολάρουμε ξεκινώντας από την μεγάλη πλευρά του. Με τη βοήθεια της πετσέτας , μεταφέρουμε το ρολό σε μια πιατέλα , πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη , κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Πεντανόστιμο και πολύ δημοφιλές Ελβετικό ρολό σοκολάτας(Video)- Swiss roll recipe No 2, από την οικο...
Ρολό σοκολάτας με φράουλες, από την Ιωάννα Σταμούλου και το Sweetly!
Κολοκυθόπιτα γλυκιά στριφτή, από την Ντίνα Νικολάου!
«Κέικ» κολοκύθας, χωρίς φούρνο, με επικάλυψη κρέμας πορτοκαλιού, από την Βίκυ και το Vegan in Athen...
Κέικ με κίτρινη κολοκύθα και γλάσο πορτοκαλιού, από την αγαπημένη Ελευθερία Μπουτζά, και το "Μαγειρε...
"Πώς καθαρίζεται η κολοκύθα", από το icookgreek.com!
Αφήστε μια απάντηση