Σοκολατένιο ρολό μαρέγκας με κρέμα βανίλιας και γλάσο σοκολάτας, από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο!

ΧΡΟΝΟΣ: 
ΜΕΡΙΔΕΣ: 12
ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 3

Υλικά

Για τη μαρέγκα:

  • 160 γρ. ασπράδια αβγών
  • 320 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. κακάο άγλυκο, σε σκόνη
  • 1 βανίλια, κάψουλα

Για την κρέμα:

  • 100 γρ. τυρί κρέμα
  • 3 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 300 ml κρέμα γάλακτος, καλά χτυπημένη σε σαντιγί

Για το γλάσο σοκολάτας:

  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • 150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 30 γρ. βούτυρο

 

Διαδικασία

Για τη μαρέγκα:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160οC.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη μαζί με τα ασπράδια και τα χτυπάμε σε μπεν μαρί με ένα σύρμα, μέχρι το μείγμα να ζεσταθεί αρκετά.

Μεταφέρουμε το μείγμα στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε έως ότου η μαρέγκα δέσει και γίνει αρκετά σφιχτή.

Προσθέτουμε  στη μαρέγκα, ανακατεύοντας απαλά με μία σπάτουλα, το κακάο και τη βανίλια.

Στρώνουμε ένα ταψί  με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και απλώνουμε τη μαρέγκα σε όλη την επιφάνειά του.

Ψήνουμε για 15-20 λεπτά.

Βγάζουμε από το φούρνο, στρώνουμε στην επιφάνεια ένα ακόμα φύλλο αντικολλητικού χαρτιού ψησίματος και αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Για τη γέμιση:

Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη άχνη, το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε.

Προσθέτουμε τη σαντιγί και συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγο ακόμη.

Απλώνουμε την κρέμα επάνω στη μαρέγκα.

Τυλίγουμε προσεχτικά σε ρολό και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Για το γλάσο σοκολάτας:

Εντωμεταξύ σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μέχρι λίγο πριν το σημείο βρασμού.

Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά, ρίχνουμε τη σοκολάτα και το βούτυρο, ανακατεύουμε καλά και περιμένουμε να κρυώσει.

Βγάζουμε το σοκολατένιο ρολό από το ψυγείο και το περιχύνουμε με το γλάσο σοκολάτας.

 

 

https://www.dimitrisskarmoutsos.gr/syntagi/2329/Sokolatenio-rolo-maregkas-me-krema-vanilias-kai-glaso-sokolatas



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *