Οδηγίες
- Λιώνουμε 200 γρ κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
- Την απλώνουμε σε λεπτή στρώση πάνω σε αντικολλητικό χαρτί.
- Τυλίγουμε απαλά και την βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
- Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
- Ενσωματώνουμε το νισεστέ, τα αμύγδαλα που τα έχουμε κάνει πούδρα, το αλεύρι και τις βανίλιες.
- Την απλώνουμε σε μεγάλο ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 10-15 λεπτά.
- Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο το τυλίγουμε σε πετσέτα με αντικολλητικό χαρτί που έχουμε βάλει στο ψυγείο για 1 ώρα και το έχουμε αχνίσει.
- Αφήνουμε το παντεσπάνι να κρυώσει τυλιγμένο έκτος ψυγείου.
- Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και με απαλές κινήσεις ενσωματώνουμε την λιωμένη κουβερτούρα (250 γρ).
- Ξετυλίγουμε με προσοχή το παντεσπάνι και απλώνουμε περίπου την μισή κρέμα.
- Τυλίγουμε ξανά με προσοχή και καλύπτουμε εξωτερικά με την υπόλοιπη μους.
- Ανοίγουμε το ρολό με την σοκολάτα να σπάσει και διακοσμούμε το ρολό.
- Προαιρετικά σερβίρουμε με άχνη ζάχαρη.
Αφήστε μια απάντηση