Οδηγίες
- Χτυπάμε τα ασπράδια με λίγη ζάχαρη να γίνουν μαρέγκα.
- Χτυπάμε τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι που να ασπρίσουν.
- Προσθέτουμε το σπορέλαιο, το γάλα και ανακατεύουμε.
- Στο μείγμα κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν και τις βανίλιες.
- Αναμειγνύουμε μέχρι που να γίνει ζύμη.
- Την απλώνουμε σε φόρμα με αντικολλητικό χαρτί 42×30 εκατοστά.
- Την χτυπάμε ελαφρώς για να φύγει ο αέρας και ψήνουμε στους 170 βαθμούς γα 10 λεπτά.
- Κοσκινίζουμε λίγο κακάο σε αντικολλητικό χαρτί και πάνω του βάζουμε το ζεστό παντεσπάνι.
- Το τυλίγουμε με προσοχή και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Βάζουμε την σοκολάτα να λιώσει μαζί με λίγη κρέμα γάλακτος.
- Χτυπάμε την υπόλοιπη κρέμα σε σαντιγί και όταν είναι έτοιμη ενσωματώνουμε την άχνη ζάχαρη και την σοκολάτα.
- Ξετυλίγουμε το κρύο παντεσπάνι και απλώνουμε την κρύα κρέμα (την έχουμε βάλει στο ψυγείο για 1-2 ώρες) σε όλη την επιφάνεια.
- Τυλίγουμε ξανά σε ρολό και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες πριν το σερβίρουμε.
Αφήστε μια απάντηση