Swiss roll καρύδα μπισκότο, από την Μαριφάνη Ξανθάκη!

 
Επιδόρπιο δημοφιλές στο εξωτερικό, πανεύκολο και εξαιρετικά νόστιμο.. ό.τι χρειάζεσαι μόλις σε πιάσει η διάθεση για ένα μικρό γλυκό και να συνοδεύσεις τον καφέ σου χωρίς να σε βαρύνει.. 
Παρά το γεγονός ότι συνήθως οι συνταγές γι’αυτό το swiss roll είναι πάνω κάτω οι ίδιες τελικά έφτιαξα μια δική μου με υλικά τα οποία έδωσαν έξτρα γεύση και υγρασία σ’αυτό το γλυκό! 

Τα υλικά μας τώρα..

Για το μείγμα καρύδας:

  • 220 γρ. τριμμένο ινδοκάρυδο
  • 1 δόση ζαχαρούχο γάλα με γλυκαντικό (συνταγή  εδώ ) ή 1 κουτί κλασικό ζαχαρούχο γαλα 
  • 50 γρ.αγελαδινό βούτυρο λιωμένο
  • 1 κάψουλα άρωμα βανίλιας
  • 1 κουταλιά της σούπας λικέρ καρύδα/malibu

Για το μείγμα σοκολάτας:

  • 200 γρ. τριμμένα μπισκότα βουτύρου  
  • 2 κουταλιές της σούπας σιρόπι σοκολάτας για παγωτό
  • 2 κουταλάκια του γλυκού κακάο άγλυκο
  • 100-120γρ. βούτυρο αγελαδινό λιωμένο 

Ας το φτιάξουμε..

  • Ανακατεύουμε όλα μαζί σε μπολ τα υλικά για το λευκό μείγμα καρύδας ώσπου να γίνει ωραίο και σφιχτό. Εάν το μείγμα είναι ακόμη πολύ υγρό τότε προσθέτουμε επιπλέον τριμμένο ινδοκάρυδο ενώ αν είναι πολύ ξηρό προσθέτουμε 3-4 κουταλιές γάλα ή νερό. Αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε χωριστό μπολ ανακατεύουμε τα υλικά για το σκούρο μείγμα μέχρι να προκύψει μια ζύμη ενιαία και μαλακή. Εάν το μείγμα παραμείνει ξηρό τότε προσθέτουμε 25γρ. επιπλέον λιωμένο βούτυρο.

Συναρμολόγηση:

  • Σ’ ενα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί στρώνουμε το σκούρο μείγμα σε φύλλο τετράγωνου σχήματος. Εάν το κουτάλι μας κολλάει κάνουμε τη διαδικασία με την παλάμη μας.
  • Έπειτα στρώνουμε το λευκό μείγμα καρύδας ακριβώς πάνω από το σκούρο με κουτάλι ή και το χέρι μας.
  • Προσεχτικά τυλίγουμε το γλυκό με το χαρτί σε ρόλο και βάζουμε στην κατάψυξη για 2 ώρες.
  • Όταν θέλουμε να σερβίρουμε ξετυλίγουμε το ρόλο και κόβουμε σε φέτες γαρνιρισμένο με σιρόπι σοκολάτας και τριμμένη καρύδα. Διατηρούμε το υπόλοιπο ρόλο στην κατάψυξη και κάθε φορά κόβουμε την ποσότητα που θέλουμε.
 
Καλή σας απόλαυση 
Σας φιλώ :*
Μαριφάνη
 
 
 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *