Πολύχρωμη τούρτα σοκολάτα με γέμιση κρέμα ινδοκάρυδου, από την αγαπημένη μας Ρένα Κώστογλου και το koykoycook.gr!







ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
(Για 2 στρογγυλές φόρμες διαμέτρου 17 cm)
6 μεγάλα αυγά
300 γρ ζάχαρη
2 βανιλέτες
140 γρ αλεύρι
120 γρ κακάο
2 κουταλάκια στιγμιαίο εσπρέσο σκόνη
1 κουταλάκι μπαίκιν πάουντερ
130 γρ καλό κονιάκ
Χτυπήστε τα αυγά με την ζάχαρη και τις βανιλέτες.
Βάλτε σε ένα μπώλ όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το κονιάκ.
Προσθέστε μέσα στο μίξερτο μείγμα των αλεύρωνκουταλιά-κουταλιά.
και στο τέλος το κονιάκ.
Στρώστε 2 ταψάκια διαμέτρου17 cm με χαρτί ψησίματος .
Βουτυρώστε ελαφρά το χαρτί.
Προθερμάνετε τονφούρνο στους 165- 170 C.
Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσουν και κόβουμε κάθε παντεσπάνι στα 2.
Είναι καλύτερα να τα φτιάξετε από την προηγούμενη μέρα ..
Έτσι θα κοπούν καλύτερα.
Μέχρι να τα χρησιμοποιήσουμε τα σκεπάζουμε με πετσέτα για να μην
χάσουν την υγρασία τους .
ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΤΙΣΜΑ
Διαλύστε μέσα σε 1 φλιτζάνι ζεστό νερό 2 κουταλιές σοκολάτα σκόνη της Cadbury
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
συν μια κουταλιά της σούπας κονιάκ και βρέξτε με αυτό το παντεσπάνι σας
όταν αρχίσετε να στήνετε την τούρτα σας .
ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
2 φάκελοι Γκαρνί γιώτης
2 φλυτζάνια κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
1 κουταλάκι εσάνς καρύδας
5 κουταλιές σούπας τριμμένο ινδοκάρυδο
Χτυπήστε όλα τα 3 πρώτα υλικά μαζί στο μίξερ να γίνει μια σφικτή κρέμα.
Βρέξτε την πρώτη βάση από το παντεσπάνι και στρώστε κρέμα..
Πασπαλίστε με ινδοκάρυδο..
Συνεχίστε με το δεύτερο παντεσπάνι και πασπαλίστε με το υπόλοιπο ινδοκάρυδο.
Βρέξτε και το τελευταίο παντεσπάνι από πάνω..
Καλύψτε όλη σας την τούρτα με την υπόλοιπη κρέμα…
Ισιώστε με μια σπάτουλα. Βάλτε την στο ψυγείο για 1 ώρα ..
Ετοιμάστε την βουτυρόκρεμα.
Συνταγή για βουτυρόκρεμα εδώ https://koykoycook.gr/?p=25640
Θα χρειαστείτε 1,1/2 δόση ..
Χωρίστε την σε 5 ίσα μέρη και χρωματίστε την με χρώματα ζαχαροπλαστικής.
(μώβ,πορτοκαλί,πράσινο,φούξια,θαλασσί)
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ-ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ
Δείτε πως θα κάνετε την τεχνική petal εδώ..https://koykoycook.gr/?p=11956
Καλύψτε την τούρτα σας και στο πάνω μέρος..
Απόλαυση στο μάτι αλλά και στην γεύση.
ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ …
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ
(Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου)











Αφήστε μια απάντηση