Τούρτα Όπερα με κουβερτούρα ΙΟΝ Patisserie Κουβερτούρα κλασική, από την Αριάδνη Πούλιου και το ionsweets.gr!
- Προετοιμασία
- Λεπτά
- Ποσότητα
- 10 κομμάτια
- Επίπεδο
Συστατικά
- Υλικά για το biscuit
- 150 γραμ. αυγά
- 100 γραμ. πούδρα αμυγδάλου
- 100 γραμ. άχνη ζάχαρη
- 90 γραμ. ασπράδια
- 40 γραμ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 25 γραμ. αλεύρι
- 20 γραμ. βούτυρο
- 50 γρ. ΙΟΝ Patisserie Κουβερτούρα κλασική λιωμένη
- Ιταλική μαρέγκα
- 2 ασπράδια
- 40 γρ νερό
- 100 γρ ζάχαρη κρυσταλλική (για το σιρόπι)
- 35 γραμ. ζάχαρη κρυσταλλική για την μαρέγκα)
- Κρέμα βουτύρου με καφέ
- 50 γρ νερό
- 150 γραμ. ζάχαρη
- 100 γραμ. αυγά
- 200 γραμ. βούτυρο μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου
- 15 γραμ. στιγμιαίο καφέ
- Σιρόπι καφέ
- 160 γραμ. νερό
- 75 γραμ. ζάχαρη
- 15 γραμ. καφέ
- Για την γκανάζ σοκολάτας
- 160 γρ. κρέμα γάλακτος
- 140 γρ. ΙΟΝ Patisserie Κουβερτούρα κλασική
- 20 γρ. βούτυρο
- Για την επικάλυψη
- 200 γρ. ΙΟΝ Patisserie Κουβερτούρα κλασική
- 30 γρ. ηλιέλαιο
Οδηγίες
- 1.Εκτέλεση για το biscuit: Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τα αυγά, την πούδρα αμυγδάλου και την άχνη ζάχαρη. Χτυπάμε με σύρμα και ομογενοποιούμε.
- 2.Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα. Προσθέτουμε το αλεύρι και ενσωματώνουμε με απαλές κινήσεις.
- 3.Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τα ασπράδια και τα 40 γρ. ζάχαρη. Χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι η μαρέγκα μας να κάνει κορυφές.
- 4.Προσθέτουμε την μαρέγκα σε δύο δόσεις μέσα στο πρώτο μείγμα και ομογενοποιούμε σιγά σιγά με μια σπάτουλα.
- 5.Σε δύο ταψιά βάζουμε λαδόκολλα, προσθέτουμε το μείγμα. Απλώνουμε με μία σπάτουλα.
- 6.Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 8-10 λεπτά.
- 7.Τοποθετούμε το μπισκουί μαζί με την λαδόκολλα πάνω στον πάγκο εργασίας. Τοποθετούμε πάνω άλλη μια λαδόκολλα. Πιάνουμε τις δύο πάνω γωνίες και γυρίζουμε το μπισκουί ανάποδα.
- 8.Ξεκολλάμε σιγά σιγά την λαδόκολλα από το μπισκουί.
- 9.Με ένα τσέρκι 20 cm κόβουμε στο πρώτο φύλλο 2 δίσκους και στο δεύτερο 1, το σύνολο 3 δίσκοι.
- 10.Αφήνουμε τους δίσκους στην άκρη με μια λαδόκολλα ανάμεσα σε κάθε ένα. Αν τους αφήσετε απλά τον ένα πάνω στον άλλο θα κολλήσουν.
- 11.Εκτέλεση για την Ιταλική μαρέγκα: Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα 100 γραμ. ζάχαρη μαζί με το νερό και αφήνουμε να βράσει μέχρι να φτάσει τη θερμοκρασία 118 C.
- 12.Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια μαζί με τη ζάχαρη σε δυνατή ταχύτητα. Μόλις γίνει μαρέγκα αδειάζουμε μέσα σε αυτά το σιρόπι σε κορδόνι και συνεχίζουμε το χτύπημα .
- 13.Αφήνουμε στην άκρη.
- 14.Εκτέλεση για την κρέμα καφέ: Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη. Φέρνουμε σε βρασμό και με θερμόμετρο σταματάμε στους 118 βαθμούς. Αφήνουμε στην άκρη.
- 15.Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τα αυγά και τα χτυπάμε με σύρμα ίσα ίσα που να ομογενοποιηθούν. Κατεβάζουμε την ταχύτητα στο 2 και προσθέτουμε κορδόνι το σιρόπι.
- 16.Ανεβάζουμε ταχύτητα και χτυπάμε για 2 λεπτά περίπου μέχρι να ασπρίσει το μείγμα μας. Αφήνουμε τον κάδο στην άκρη να κρυώσει το μείγμα 15 λεπτά.
- 17.Ξεκινάμε να χτυπάμε ξανά το μείγμα προσθέτοντας το βούτυρο κουταλιά κουταλιά και όχι όλο μαζί. Μόλις δέσει η κρέμα μας προσθέτουμε σιγά σιγά τον καφέ.
- 18.Παίρνουμε τα 2/3 από την ιταλική μαρέγκα που φτιάξαμε και την προσθέτουμε σε δόσεις μέσα στην κρέμα ανακατεύοντας απαλά με μία σπάτουλα .
- 19.Τοποθετούμε την κρέμα μας μέσα σε ένα μπολ, σκεπάζουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο .
- 20.Για την γκανάζ: Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα.
- 21.Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος χωρίς όμως να τη φέρουμε σε βρασμό.
- 22.Κατεβάζουμε από τη φωτιά προσθέτουμε τη ψιλοκομμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
- 23.Τέλος προσθέτουμε το βούτυρο και ομογενοποιούμε.
- 24.Τοποθετούμε σε ένα μπολ στο ψυγείο και αφήνουμε να πήξει για 1 ώρα.
- 25.Για την επικάλυψη: Λιώνουμε τη σοκολάτα με τη μέθοδο του μπεν μαρί.
- 26.Προσθέτουμε το ηλιέλαιο και ομογενοποιούμε.
- 27.Τέλος λιώνουμε τα 50 γραμ. ΙΟΝ Patisserie Κουβερτούρα κλασική από τα υλικά του μπισκουί και ξεκινάμε τη συναρμολόγηση.
- 28.Συναρμολόγηση: Παίρνουμε τον πρώτο δίσκο και με ένα πινέλο καλύπτουμε την μία πλευρά με τη σοκολάτα που λιώσαμε στο τέλος. Τοποθετούμε στο ψυγείο να σταθεί 10 λεπτά
- 29.Σε ένα πιάτο βάζουμε το τσέρκι. Τοποθετούμε τον πρώτο δίσκο που αλείψαμε την μια πλευρά του με σοκολάτα, με τη σοκολάτα προς τα κάτω.
- 30.Με ένα πινέλο σιροπιάζουμε με το σιρόπι καφέ την πάνω πλευρά.
- 31.Βάζουμε 6 γεμάτες κουταλιές της σούπας κρέμα καφέ και την απλώνουμε ομοιόμορφα.
- 32.Παίρνουμε τον δεύτερο δίσκο. Τον τοποθετούμε από πάνω. Τον σιροπιάζουμε με το σιρόπι καφέ και καλύπτουμε με την γκανάζ σοκολάτας. Μην βάλετε όλη την ποσότητα. Βάλτε τόση όση θα καλύψει το δίσκο με ύψος περίπου 1 εκ.
- 33.Από πάνω βάζουμε τον 3 το δίσκο. Τον σιροπιάζουμε με σιρόπι καφέ και καλύπτουμε με 5 γεμάτες κουταλιές της σούπας κρέμα καφέ. Στρώνουμε ομοιόμορφα την κρέμα. Σε αυτό το σημείο η τούρτα μας θα πρέπει να μπει στο ψυγείο για να παγώσει καλά έτσι ώστε όταν θα ρίξουμε την ζεστή επικάλυψη της σοκολάτας, η κρέμα θα είναι κρύα και έτσι θα έχουμε την δυνατότητα να απλώσουμε τη σοκολάτα ομοιόμορφα.
- 34.Τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες. Μόλις η τούρτα έχει κρυώσει αυτή είναι η στιγμή που ετοιμάζουμε την επικάλυψη.
- 35.Ρίχνουμε τη σοκολάτα στο κέντρο και απλώνουμε με κυκλικές κινήσεις. Αφήνουμε στο ψυγείο για μια ώρα.
- 36.Βάζουμε λίγη σοκολάτα σε μια μικρή σακούλα ζαχαροπλαστικής και γράφουμε τη λέξη ‘Όπερα’ πάνω στην τούρτα. Στολίζουμε με φύλλα χρυσού.
- 37.Με ένα φλόγιστρο ζεσταίνουμε λίγο το τσέρκι γύρω γύρω και το αφαιρούμε προσεκτικά τραβώντας το προς τα πάνω.
- 38.Με την υπόλοιπη σοκολάτα που έχει μείνει στη σακούλα ζαχαροπλαστικής κάνουμε τρεξίματα στα πλάγια.
- Μερίδες : 10
- Έτοιμο σε : 180 Λεπτά
Σχετικά με το Σεφ
Αριάδνη Πούλιου
Η Αριάδνη Πούλιου γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ηράκλειο της Κρήτης. Τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Σπούδασε ζωγραφική στη Βακαλό και πήρε το πτυχίο της με άριστα και …
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Εύκολοι δίσκοι ΙΟΝ Patisserie Κουβερτούρας κλασικής με ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα, από τη...
Παγωτό με λευκή σοκολάτα και κομπόστα από κεράσια, από την Madame Gâteaux και το ionsweets.gr!
Τρουφάκια με ΙΟΝ Patisserie Cover Cream και ION Patisserie Κουβερτούρα γάλακτος, από την Σπυριδούλα ...
Panettone με Nucrema ΙON και καβουρντισμένα φουντούκια, από την Αριάδνη Πούλιου και το ionsweets.gr!
Σοκολατένια τούρτα ψυγείου με γιαούρτι, με 5 υλικά, από το sintayes.gr!
Αφράτα ρολά κανέλας, από τον Βαλάντη Γραβάνη και το ionsweets.gr!
Κατηγορίες
Tags
brownies cheesecake cheesecake σοκολάτα stevia Αγαπημένη μας ION! Μωσαϊκό Ρένα Κώστογλου Σόφη Τσιώπου άρθρα-δίαιτα άρθρα-διατροφή άρθρα-σοκολάτα άρθρα-υγεία γιαούρτι γλυκά ψυγείου διαβήτης ινδοκάρυδο κέικ νηστίσιμο κέικ σοκολάτας καραμέλα κεικ κετογονική διατροφή κορμός λεμόνι λευκή σοκολάτα μανταρίνι με 3 υλικά μελομακάρονα μους μπάρες μπανάνα μπισκότα νηστισιμο παγωτό σοκολατάκια σοκολατόπιτα τάρτα σοκολάτα ταρτα ταχίνι τιραμισού τούρτα σοκολάτα τρουφάκια υγιεινά φράουλεs χαλβάς σιμιγδαλένιος χωρίς γλουτένη
Αφήστε μια απάντηση