Ρολό black forest by “L”, από την αγαπημένη Ελευθερία Μπούτζα και το “Μαγειρεύοντας με την L”!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

ΥΛΙΚΑ
Για το παντεσπάνι
4 αυγά
140 γρ ζάχαρη
30 γρ ηλιέλαιο
1 γρ νες καφέ σε σκόνη (περασμένο απο σίτα)
65 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
4 γρ baking powder
2 γρ αλάτι
30 γρ κακάο κοσκινισμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάω μέχρι να ασπρίσουν (περίπου 5-6 λεπτά), τα αυγά με τη ζάχαρη ,προσθέτω το ηλιέλαιο με το νές καφέ ,και συμπληρώνω καθώς χτυπάω σε χαμηλή ταχύτητα ,το αλεύρι ,το baking powder, το αλάτι και το κακάο.
Απλώνω ομοιόμορφα το μείγμα στο ταψί του φούρνου το οποίο έχω λαδώσει και έχω στρώσει με λαδόκολλα επίσης λαδωμένη.
Ψήνω στους 180 βαθμούς αντιστάσεις για 12 με 15 λεπτά.
Βγάζω από το φούρνο και κοσκινίζω ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια από το παντεσπάνι, άχνη ζάχαρη. Καλύπτω με πετσέτα και βάζω από επάνω τη σχάρα του φούρνου, πιάνω ταψί και σχάρα και γυρίζω ανάποδα. Αφαιρώ το ταψί που έψησα και προσεκτικά τη λαδόκολλα.
Τώρα είναι η σωστή στιγμή να το ρολάρεις για να κρυώσει σαν ρολό και να διατηρήσει το σχήμα του.
Πιάνω πετσέτα και ρολό και τυλίγω προσεκτικά.
Αφήνω να κρυώσει έτσι όπως είναι τυλιγμένο.

Για τη κρέμα
2 κουτιά φυτική σαντιγί παγωμένη
2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
Χτυπάω στο μίξερ τη σαντιγί με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει.
Γλυκό κουταλιού βύσσινο (στραγγισμένο)
Σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
Ανοίγω το ρολό, απλώνω ομοιόμορφα την σαντιγί (κρατάω λίγο για το ντεκόρ) , γλυκό του κουταλιού βύσσινο, που έχω στραγγίσει.
Τυλίγω και πάλι και βάζω στο ψυγείο για 1 ώρα
Όταν θέλω να σερβίρω στολίζω με σαντιγί, ψιλοκομμένη σοκολάτα και έξτρα βύσσινο.

Καλή επιτυχία!

Μπορεί να είναι εικόνα επιδόρπιο και εσωτερικός χώρος

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *