Γλυκιά κολοκυθόπιτα της “L” από την αγαπημένη Ελευθερία Μπούτζα και το “Μαγειρεύοντας με τη L”!
Υλικά
1 κιλό κολοκύθι κίτρινο τριμμένο
1 φλ καστανή ζάχαρη
250 γρ καρύδια χοντροκομμένα
1/2 κ γλ γαρύφαλλο
1 κ γλ κανέλλα
1/2 φλ σουσάμι καβουρντισμένο
1/2 φλ ελαιόλαδο
1 φλ φρυγανιά
1 φλ μέλι
1 φλ καστανή ζάχαρη
250 γρ καρύδια χοντροκομμένα
1/2 κ γλ γαρύφαλλο
1 κ γλ κανέλλα
1/2 φλ σουσάμι καβουρντισμένο
1/2 φλ ελαιόλαδο
1 φλ φρυγανιά
1 φλ μέλι
Παραδοσιακό φύλλο :
Ελαιόλαδο 5 κουταλιές σούπας
Ξύδι 5 κουταλιές σούπας
Αλάτι 1 1/2 κουταλάκι γλυκού
Αλεύρι σκληρό 700 γρ
Νερό 2 1/2 φλυτζάνια τσαγιού (χλιαρό)
Ξύδι 5 κουταλιές σούπας
Αλάτι 1 1/2 κουταλάκι γλυκού
Αλεύρι σκληρό 700 γρ
Νερό 2 1/2 φλυτζάνια τσαγιού (χλιαρό)
Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη λεκάνη βάζουμε τα υλικά και πλάθουμε έντονα για 4′-5′ μέχρι να πάρουμε μια ελαστική ζύμη που να κολλάει ελαφρώς στα χέρια. Σκεπάζουμε και αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί για 15′. Χωρίζουμε το ζυμάρι σε 6 μπάλες και με τη βοήθεια του πλάστη ανοίγουμε τα φύλλα .Ανακατέυουμε όλα τα υλικά εκτός απο το μέλι,και τα μοιράζουμε σε έξι φύλλα χειροποίητα .Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά .Μόλις ψηθεί η πίτα τη περιχύνουμε με το μέλι.καλή επιτυχία !
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Αμερικάνικη κολοκυθόπιτα, από την Δήμητρα και τον Λευτέρη του Foodstates.gr!
Αφράτο κέικ κολοκύθας, από τον Δημήτρη Χρονόπουλο και το olivemagazine.gr!
Όλα τα μυστικά της Κολοκύθας, από την Ντίνα Νικολάου!
Koλοκυθοπιτάκια γλυκά με κίτρινη κολοκύθα, από την αγαπημένη Νάντια Μαρκοπούλου και το spoonlove.gr!
Κέικ κολοκύθας, από την αγαπημένη Mamatsita και το mamatsita.com!
«Κέικ» κολοκύθας, χωρίς φούρνο, με επικάλυψη κρέμας πορτοκαλιού, από την Βίκυ και το Vegan in Athen...
Αφήστε μια απάντηση