Κέικ με κίτρινη κολοκύθα και γλάσο πορτοκαλιού, από την αγαπημένη Ελευθερία Μπουτζά, και το “Μαγειρεύοντας με την L”!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Υλικά

1 φλ.τσ. αλεύρι που φουσκώνει
1/2 φλ.τσ. αλεύρι ολικής
1/4 κ.γλ. σοδα
1 κ.γλ. τριμμένο τζιντζερ
1 κ.γλ. κανέλα
λιγο μοσχοκάρυδο
1/2 φλ.τσ. ζάχαρη καστανή
1/2 φλ.τσ. ελαιόλαδο
1/4 φλ.τσ. γιαούρτι 2%
2 αυγά
1 μήλο τριμμένο
2 φλ.τσ. τριμμένη κίτρινη κολοκύθα
1/2 φλ.τσ. καρύδια
1/2 φλ.τσ. σταφίδα

Γλασο πορτοκάλι

1 κ.σ. ξύσμα πορτοκάλι
1 φλ.τσ.ζαχαρη άχνη
2 κ.σ. γιαούρτι 2%

Οδηγίες

Κοσκινίζουμε σ ενα μπολ τα δυο αλεύρια με τη σόδα και τα μυρωδικό. Ρίχνουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
Χτυπάμε στο μίξερ το λάδι με το γιαούρτι και τα αυγά να ενωθούν. Ρίχνουμε και το μιγμα με αλεύρι-ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα για ενα λεπτό ακόμα.
Ρίχνουμε μέσα στο μπολ το τριμμένο μηλο ,τη κολοκύθα,τις σταφίδες και τα καρύδια και ανακατεύουμε απαλά.
Αλείφουμε μια φόρμα ψωμιού 14 Χ 22 εκ.και τη πασπαλίζουμε με αλεύρι η στρώνουμε αντικολλητικο χαρτί. Αδειάζουμε το μιγμα στη φόρμα.
Ψήνουμε για 1 ωρα στους 180 βαθμούς. Κάνουμε το τεστ με την οδοντογλυφιδα, βυθίζοντας την στο κέντρο και αν βγαίνει στεγνή το κέικ είναι έτοιμο.
Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο,αφήνουμε να σταθεί 10 λεπτά ,το αναποδογυριζουμε σε σχάρα και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το ξύσμα και το γιαούρτι να ενωθούν σ ενα λείο μιγμα.
Απλώνουμε το γλασο επάνω στο κρύο κέικ ,ρίχνουμε λίγο ξύσμα πορτοκαλιού και σερβίρουμε..

Συνταγή Βεφας Αλεξιαδου

Καλή επιτυχία 

 

 

 

https://www.facebook.com/cookingwithL/photos/a.859836000718053/1762572263777751/?type=3&theater

 


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *