Koλοκυθοπιτάκια γλυκά με κίτρινη κολοκύθα, από την αγαπημένη Νάντια Μαρκοπούλου και το spoonlove.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Vegan, υγιεινή, απίθανη συνταγή!

Τα αγαπώ τα αγαπώ τα αγαπώ!

Χρόνος προετοιμασίας
2 hrs 30 mins

 

Μερίδες12 κομμάτια
Συστατικά
  • 2 κούπες κολοκύθα κίτρινη βρασμένη και λιωμένη
  • 1 παξιμάδι τριμμένο στο μούλτι
  • 3/4 κούπας παρθένο ελαιόλαδο (170 ml)
  • 1 κουταλιά σούπας κανέλα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 1/2 κούπα καρυδόψιχα ψιλοκομμένη (180 γρ)
  • 1/3 κούπα κρυσταλλική ζάχαρη (70 γρ)
  • 1/3 κούπα μέλι (115 ml)
  • 300 γραμμάρια περίπου φύλλο κρούστας

 

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

   

 

Εκτέλεση
Παίρνουμε την κολοκύθα μας και την κόβουμε σε μικρά κομμάτια, αφού την καθαρίσουμε. Τα τοποθετούμε σε μία κατσαρόλα με νερό που να μην τα σκεπάζει εντελώς και αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν (περίπου 20-25 λεπτά).
Σουρώνουμε και αφήνουμε 1-2 ώρες τουλάχιστον να φύγουν όλα τα υγρά της (άμα την αφήσουμε και παραπάνω καλό της κάνει). Την πολτοποιούμε με το ραβδομπλέντερ και την τοποθετούμε ξανά στην κατσαρόλα, ρίχνοντας το ελαιόλαδο. Αφού σωταριστεί ελαφρώς, προσθέτουμε την κανέλα και το αφήνουμε στη φωτιά για περίπου 5 λεπτά, προσθέτοντας και τα υπόλοιπα υλικά.
Αφήνουμε στην άκρη για λίγο.
Ανοίγουμε το πακέτο με το φύλλο μας (θα χρειαστούμε περίπου 300-400 γρ ανάλογα με τη φόρμα μας). Κόβουμε τα φύλλα μας σε τετράγωνα (διαστάσεων ανάλογα με τη φόρμα για τα μάφιν).
Αφού τα λαδώσουμε καλά καλά (3-4 φύλλα από κάτω) τα τοποθετούμε σε θήκες για μάφιν και  προσθέτουμε το μείγμα μας από πάνω.
Στη συνέχεια ακολουθούμε την ίδια διαδικασία από πάνω με τα φύλλα (πάλι 3-4 από πάνω).
Ραντίζουμε ελαφρώς με νερό, και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά (ή μέχρι να ροδίσουν τα φύλλα-ανάλογα με το φούρνο σας πάντα).
Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε λίγο να κρυώσει (προσοχή μην τα δοκιμάσετε αμέσως – καίνε απίστευτα).
Σερβίρετε πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη και κανέλα. Εγώ έβαλα και σιρόπι αγαύης από πάνω και έγιναν υπέροχα.
Καλή επιτυχία και Καλή απόλαυση !!!!
https://spoonlove.gr/kolokithopitakia-glika-me-kitrini-kolokitha/?fbclid=IwAR0TOHpO3Pp8d3ZDwBapmMC95aCrARQbw-Wo8ODgy6oQ3fJKjtly9XXuxXc

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *