“Πώς να φτιάξουμε κολοκύθα για το Halloween”, από την Αργυρώ μας!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Όσο πλησιάζουμε στο τέλος του Οκτώβρη, τόσο πιο κοντά φτάνουμε στην εποχή της κολοκύθας. Και ενώ στο μυαλό των περισσότερων από εμάς η κολοκύθα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα και πολύτιμα λαχανικά του Φθινοπώρου, για αρκετούς άλλους σημαίνει ότι έχει φτάσει το Halloween, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 31 Οκτωβρίου. Αυτή η γιορτή δεν ανήκει στην ελληνική κουλτούρα ή παράδοση, ωστόσο τα τελευταία χρόνια έχει γίνει πολύ δημοφιλής και στη χώρα μας, κυρίως γιατί είναι μια ακόμη δημιουργική αφορμή για να έρθουμε πιο κοντά με τα παιδιά μας και να διασκεδάσουμε παρέα με τους αγαπημένους μας. Ακολουθήστε λοιπόν τις οδηγίες που σας δίνω για το πώς να φτιάξετε κολοκύθα για το Halloween. Πώς καθαρίζουμε, πώς αδειάζουμε και πώς στολίζουμε την κολοκύθα μας για το Halloween; Και μην ξεχνάτε το πιο σημαντικό, βάλτε και τα παιδιά σας στη διαδικασία και θα ξετρελαθούν!

Πώς φτιάχνεται μια σκαλιστή κολοκύθα για το Halloween;

Η γνωστή σε όλους πορτοκαλί στρόγγυλη κολοκύθα είναι το σήμα κατατεθέν αυτής της γιορτής και πολλοί την επιλέγουν για να φτιάξουν τα δικά τους φαναράκια για να στολίσουν το σπίτι τους ή τη βεράντα τους. Η διαδικασία είναι απλή και διασκεδαστική, οπότε επιλέξτε μία στρόγγυλη κολοκύθα και πάμε να ξεκινήσουμε!

Τι θα χρειαστούμε;

  • Ένα κοφτερό μαχαίρι
  • Μια μεγάλη κολοκύθα,
  • Μια κουτάλα
  • Ένα μαρκαδόρο
  • Κεράκια ρεσό

Αρχικά, επιλέγουμε όσο το δυνατόν πιο στρογγυλές και μεγάλες κολοκύθες για να πετύχουμε το γνωστό κινηματογραφικό αποτέλεσμα. Εναλλακτικά, μπορούμε να διαλέξουμε και δύο τρεις ακόμα για να προσθέσουμε στη διακόσμηση που θα ετοιμάσουμε και να έχουμε ένα πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Από το μανάβη μας λοιπόν, διαλέγουμε αυτή που θέλουμε και την καθαρίζουμε καλά από τυχόν βρωμιές ή χώματα που μπορεί να έχει τριγύρω. Αφού την πλύνουμε και την καθαρίσουμε, η κολοκύθα μας είναι έτοιμη για σκάλισμα.

Με τον μαρκαδόρο μας, ζωγραφίζουμε έναν μεγάλο κύκλο στο πάνω μέρος της κολοκύθας εκεί που είναι το κοτσάνι, ή αλλιώς το «καπάκι» της κολοκύθας μας. Με το κοφτερό μαχαίρι και προσεκτικά για να μην μας σπάσει σε περισσότερα κομμάτια, κόβουμε το «καπάκι» της κολοκύθας και με δύναμη το αφαιρούμε. Αν τυχόν σπάσει σε μικρότερα κομμάτια, αλλοιώνοντας το αποτέλεσμα που θέλουμε, μπορούμε να τα ξανά ενώσουμε με οδοντογλυφίδες.

     

Χρησιμοποιώντας την κουτάλα μας και με αρκετή υπομονή και δύναμη, αφαιρούμε όλο το εσωτερικό της κολοκύθας μας, σπόρους και ψίχα, μέχρι τον πάτο της και όσα μας περισσεύουν δεν τα πετάμε γιατί μπορούμε να κάνουμε πεντανόστιμες συνταγές με κολοκύθα.

Στη συνέχεια, σχεδιάζουμε τα μάτια, τη μύτη και το στόμα της κολοκύθας μας και την κάνουμε όσο πιο τρομακτική θέλουμε με πιο κάθετες και κοφτές γραμμές. Με το κοφτερό μαχαίρι, χαράζουμε τα σχέδια που δημιουργήσαμε και κόβουμε τα κομμάτια. Μην ξεχάσετε, στο τέλος της διαδικασίας, με ένα πανάκι υγρό να καθαρίσετε το εσωτερικό και το εξωτερικό της κολοκύθας από τυχόν υπολείμματα με σκοπό να γίνει πιο λεία η επιφάνεια της.

Τέλος, προσθέτουμε τα ρεσό στο εσωτερικό της κολοκύθας και κλείνουμε το καπάκι που αφαιρέσαμε στην αρχή. Η τρομακτική, πλέον, κολοκύθα μας είναι έτοιμη!

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Με βασικό συστατικό την κολοκύθα και τα μήλα, στην Αγγλία και την Αμερική συνηθίζουν να δημιουργούν εύκολες συνταγές για «ντύσουν» γευστικά το Halloween. Μπορείτε να πάρετε μία γεύση με τις συνταγές που σας έχω εδώ και φυσικά αφήστε τη φαντασία σας να δουλέψει γιατί όσο πιο τρομακτική θα είναι η διακόσμηση τόσο πιο πετυχημένη η συνταγή για το Halloween!

 

 

https://www.argiro.gr/2020/10/pos-na-ftiaksoume-kolokytha-gia-halloween/

 


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *