Γλυκιά vegan κολοκυθόπιτα, από την αγαπημένη μας Λένια (The Veggie sisters)!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Υπάρχει ένα γλυκάκι σιροπιαστό κι αγαπημένο που ακούει στο όχι και τόσο κομψό όνομα “πατσαβουρόπιτα”. Για την παρασκευή του φτιάχνουμε έναν χυλό μέσα στον οποίο σκίζουμε φύλλα κρούστας (εξού και το όνομα), συνήθως αρωματίζουμε με πορτοκάλι κι αφού ψηθεί στον φούρνο, ρίχνουμε και  το σιροπάκι από πάνω και βουαλά! Αυτό το υπέροχο, πανεύκολο γλυκάκι πριν αρκετό καιρό σκέφτηκα να το φτιάξω στην vegan εκδοχή του! Ναι, ναι! Χωρίς αυγά και γιαούρτι! Αποφάσισα λοιπόν να χρησιμοποιήσω την αγαπημένη μου κολοκύθα για να αντικαταστήσω τα αυγά και το αποτέλεσμα με δικαίωσε. Ήταν φανταστική η πιτούλα και τα μπαχαρικά που σας προτείνω ταίριαξαν γάντι! Αυτή η γλυκιά vegan κολοκυθόπιτα είναι ένα γλυκάκι επίσημο που άνετα το προσφέρετε σε γιορτές! Περίμενε στο χρονοντούλαπο του μπλογκ αρκετό καιρό, αλλά ήρθε η ώρα να δει το φως της δημοσίευσης! Αξίζει να την δοκιμάσετε! Αν αγαπάτε τέτοιου είδους συνταγές, ρίχτε μια ματιά σε αυτή την σοκολατόπιτα με φύλλο! Φιλιά πολλά από την ανεμοδαρμένη Ζακυνθούλα!

Γλυκιά vegan κολοκυθόπιτα

Υλικά για στρογγυλό ταψί διαμέτρου 12cm :
1 πακέτο φύλλα κρούστας
400 γρ. πουρές κολοκύθας
200 γρ. καστανή ζάχαρη
150 ml φυτικό γάλα
100 ml ηλιέλαιο
1 κ.σ. corn flour
1 φακελάκι baking powder
1 κ.γ. κανέλα
1/2 κ.γ. γαρίφαλο
1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
για το σιρόπι:
250 γρ. νερό
250 γρ. ζάχαρη
ξύσμα 1/2 πορτοκαλιού

Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω το γάλα με το λάδι και την ζάχαρη. Προσθέτω και τον πουρέ της κολοκύθας κι ανακατεύω καλά. Κατόπιν ρίχνω και τα καρυκεύματα μαζί με το corn flour και το baking powder. Σε αυτή την αραιή κρέμα που θα δημιουργηθεί ρίχνω τα φύλλα κρούστας, τα οποία τα σκίζω με τα χέρια και τα βρέχω μέσα στο χυλό. Ανακατεύω ώστε να βραχούν καλά όλα τα κομμάτια. Ρίχνω το μείγμα σε λαδωμένο ταψί και ψήνω στους 180C για 30-40 λεπτά μέχρι να ροδίσει η πίτα. Όταν είναι έτοιμη, τη βγάζω από το φούρνο και αφήνω να κρυώσει. Τότε φτιάχνω το σιρόπι βάζοντας τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι. Από τη στιγμή που θα αρχίσει ο βρασμός, μετράω 5 λεπτά και κατόπιν αποσύρω από τη φωτιά. Ρίχνω το καυτό σιρόπι στην κρύα πίτα, την οποία έχω προηγουμένως χαράξει σε κομμάτια. Υπομονή για μερικές ώρες μέχρι να ποτίσει το σιρόπι! Μετά αρχίζει η επίθεση! Καλοφάγωτη!

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Για σπιτικό πουρέ κολοκύθας: Καθαρίζω την κολοκύθα και την κόβω σε κομμάτια. Τη ρίχνω σε βραστό νερό και τη βράζω ώσπου να μαλακώσει. Την στραγγίζω κ την πολτοποιώ σε μπλέντερ. Έτοιμος ο πουρές μου!

Γλυκιά vegan κολοκυθόπιτα

https://theveggiesisters.gr/glikia-vegan-kolokithopita/?f

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *