Chocolate muffins (vegan), από την Δήμητρα και τον Λευτέρη των foodstates.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Chocolate muffins (vegan)

χωρίς να νιώθει κανείς ότι είναι νηστίσιμα…
 

Λαχταριστά και αφράτα μάφιν σοκολάτας!
Νηστίσιμα! Ναι κι όμως, όσοι τα έχουν δοκιμάσει δεν αντιλαμβάνονται ότι είναι νηστίσιμα.
Χωρίς αυγά, χωρίς γάλα, χωρίς βούτυρο κι όμως είναι τόσο αφράτα και τόσο γευστικά!
Μπορείτε να τα συνοδέψετε με μαρμελάδα, αλλά και να προσθέσετε στο μείγμα αποξηραμένα φρούτα ή ξηρούς καρπούς.
Ιδανικά για κέρασμα, μπουφέ, πάρτυ, αλλά και για πρωινό, απογευματινό ή κολατσιό σε περίοδο νηστείας.
Τα μικρά παιδάκια δεν θα έχουν πια παράπονο για το ”τι θα φάνε” όταν νηστεύουν, ούτε βέβαια και οι μεγαλύτεροι όταν ζητάνε κάτι γλυκό σε περίοδο νηστείας!


Υλικά:

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

  • 1 1/2 φλ. Αλεύρι
  • 1 φλ. Ζάχαρη
  • 3 κ.σ. Σκόνη κακάο
  • 1/2 κ.γ. σόδα
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 6 κ.σ. σπορέλαιο
  • 1 κ.γ. Υγρή βανίλια (ή 1 σε σκόνη)
  • 1 κ.γλ. μπέικιν
  • 1 κ.σ. μηλόξυδο ή ξύδι κανονικό
  • 1 φλ. κρύο νερό


Εκτέλεση:
 
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
2. Βάζουμε τα στερεά υλικά (αλεύρι, ζάχαρη, κακάο, σόδα, μπέικιν, αλάτι) σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
3. Προσθέτουμε στο μπολ τα υγρά υλικά (σπορέλαιο,υγρή βανίλια,ξύδι,νερό) και ανακατεύουμε καλά.
4. Βάζουμε τις θήκες στο ειδικό ταψάκι και γεμίζουμε με 2-3 κουταλιές της σούπας από το μείγμα (περίπου το 2/3 της θήκης).

5. Ψήνουμε στον αέρα στους 180 βαθμούς για 20-30 λεπτά (Ανάλογα τον φούρνο).


Tips*

  • Άμα θέλουμε συνοδεύουμε με μαρμελάδα. Τους ταιριάζει πολύ!


Καλή επιτυχία!
http://www.foodstates.gr/2013/11/blog-post_9990.html?m=1&fb
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *