Μπουγάτσα νηστίσιμη, από την Selenia και το Syntagesmefantasia!
Μια γευστική μπουγάτσα που τρώγεται ευχάριστα κι ας είναι νηστίσιμη!
Χρόνος Ψησίματος:
40′
Θερμοκρασία:
180 βαθμούς
Υλικά
1 πακέτο σφολιάτα (2 φύλλα)
5 κούπες νερό
1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
1 κούπα ζάχαρη
60 γρ. βιτάμ για την κρέμα
60 γρ. βιτάμ για το φύλλο
2 βανίλιες
ξύσμα πορτοκαλιού (προαιρετικά)Πασπάλισμα:
Ζάχαρη άχνη
Κανέλλα
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη και το βιτάμ. Όταν λιώσει το βιτάμ ρίχνουμε σιγά σιγά το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνεχώς. Όταν πήξει η κρέμα ρίχνουμε τις βανίλιες και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε.
Αλλείφουμε με βιτάμ ένα βαθύ ταψί (ίσο με το μέγεθος της σφολιάτας) και απλώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας. Ρίχνουμε τη γέμιση και σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο. Βάζουμε από πάνω του μικρά κομματάκια βιτάμ και ψήνουμε στους 180 βαθμούς C για 40′ ή μέχρι να ροδίσει το πάνω φύλλο.
Μικρά μυστικά
Το σερβίρουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλλα. Το αφήνουμε πρώτα να κρυώσει λίγο για να πήξει λίγο η κρέμα και να μην τρέχει.
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Κέικ σοκολάτας νηστίσιμο, από το sintayes.gr!
Σπιτική μπουγάτσα με κρέμα, από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr!
Μπουγάτσα σοκολάτα από την Ιωάννα Σταμούλου και το "Sweetly" !
Σοκολατόπιτα, από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr!
Νηστίσιμο σοκολατένιο σιροπιαστό κέικ με επικάλυψη νηστίσιμης πραλίνας φουντουκιού, από την Σόφη Τσ...
Νηστίσιμο μηλοπιτάκι, από τον Μιχάλη Σαράβα και το ionsweets.gr!
Αφήστε μια απάντηση