Νηστίσιμο μπανανοκέικ με καρύδια και γλάσο κακάο, από την Σόφη Τσιώπου και τις “Λιχουδιές της Σόφης”!!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ένα νωπό,ζουμερό και αρωματικό κέικ που δεν πιστεύεις ότι είναι νηστίσιμο!!! Το έχω φτιάξει 6 φορές μέσα σε 20 μέρες!!!

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ

ταψάκι 26 εκ.
3 μεγάλες και ώριμες μπανάνες πολτοποιημένες
100 γρ.μαργαρίνη σε θερμ.δωμ.
3/4 κούπας ζάχαρη
1 1/2 κούπα αλεύρι γ.ο.χ
1 βανίλια
1 πρέζα αλάτι
1/2 κ.γ σόδα
2 κ.γ μπέικιν
2 κ.σ τρούφα
1/2 κούπα καρυδόψιχα τριμμένη


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ ΚΑΚΑΟ
125 γρ.μαργαρίνη
4 κ.σ κακάο
6 κ.σ ζάχαρη
3 κ.σ νερό


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


-Στο μίξερ χτυπάω για 3-5 λεπτά τη μαργαρίνη που πρέπει να είναι πολύ μαλακιά,με τη ζάχαρη.Προσθέτω το αλάτι,τη βανίλια,τον πολτό μπανάνας,την τρούφα,τα καρύδια και τέλος με μια σπάτουλα ρίχνω και ανακατεύω απαλά το αλεύρι που το έχω κοσκινήσει με τη σόδα και το μπέικιν.Δεν παραχτυπάω,απλά ανακατεύω ίσα να ομογενοποιηθούν τα υλικά μου.
Αδειάζω το μίγμα στο βουτυρωμένο και στρωμένο με λαδόκολα ταψάκι και ψήνω στους 175 αντιστάσεις πάνω κάτω για 30-40 λεπτά περίπου το τσεκάρω με οδοντογλυφίδα για να μην παραψηθει και στεγνώσει!!
Το αφήνω να κρυώσει λίγο και το αναποδογυρίζω σε πιατέλα.
Για το γλασο βάζω όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και σε χαμηλή φωτιά τα ανακατεύω συνέχεια μεχρι να λιώσουν και να γυαλίσει το μίγμα.Άν σας κάνει”σβολάκια”το μίγμα,περάστε το από ένα σουρωτήρι!Όσο κρυώνει το γλάσο πήζει.όταν κρυώσει περιχύνω το κέικ μου.Είναι καταπληκτικό!!!!!!!
Εγώ το μοίρασα σε 2 ταψάκια ένα στρογγυλό 18 ε.και μια μικρούλα μακρόστενη φόρμα.
Η αρχική συνταγή μόνο γαι το κέικ εδώ:
http://bettyscuisine.blogspot.gr/2009/06/blog-post_22.html

https://www.facebook.com/oilixoydiestissofis/photos/pcb.1191948840824579/1191947690824694/?type=3&theater

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *