Νηστίσιμο κέικ πορτοκαλιού, από την αγαπημένη Ρένα Κώστογλου και το koykoycook.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

ΥΛΙΚΑ

1,1/2 φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 φλιτζάνι ζάχαρη κρυσταλλική

1 κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα

μια πρέζα αλάτι

ξύσμα από ένα μεγάλο πορτοκάλι

1 κουταλιά της σούπας λευκό ξύδι

5 κουταλιές της σούπας καλό ελαιόλαδο η ηλιέλαιο

1 φλιτζάνι φρέσκο χυμό πορτοκάλι

 

 

   

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 150 βαθμούς Κελσίου.

Βουτυρώστε και αλευρώστε μια στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 20 εκατοστων.

Βάλτε τα πρώτα 5 υλικά σε ένα φαρδύ μπώλ .

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Ανακατέψτε τα με ένα κουτάλι.

Κάντε 3 λακουβίτσες  στο μείγμα των αλεύρων( 2 μικρές και μια μεγάλη)

Ρίξτε στην μια λακουβίτσα το ξίδι , στην άλλη λακουβίτσα το ηλιέλαιο και

στην μεγαλύτερη τον χυμό..

Ανακατέψτε καλά με ένα κουτάλι και βάλτε το μείγμα στο βουτυρωμένο ταψάκι.

Ψήστε για περίπου 40-45 λεπτά (μέχρι να το τρυπάτε και να βγαίνει το ξυλάκι καθαρό)..

Αναποδογυρίστε το σε πιατέλα και όπως είναι ζεστό πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη η

καλύψτε το με μαρμελάδα πορτοκάλι ( συνταγή εδώ https://koykoycook.gr/?p=26081

 και πασπαλίστε το με ινδοκάρυδο.

 

Το κέικ είναι άγλυκο γιαυτό αν το θέλετε πιο γλυκό αυξήστε την ζάχαρη

(προσθέστε ακόμα μισό φλιτζάνι).

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.

(Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου)
 
 
 
https://koykoycook.gr/?p=26235
 
 
 
 
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *