Νηστίσιμο κέικ πορτοκαλιού, από την αγαπημένη Ρένα Κώστογλου και το koykoycook.gr!
ΥΛΙΚΑ
1,1/2 φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι ζάχαρη κρυσταλλική
1 κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα
μια πρέζα αλάτι
ξύσμα από ένα μεγάλο πορτοκάλι
1 κουταλιά της σούπας λευκό ξύδι
5 κουταλιές της σούπας καλό ελαιόλαδο η ηλιέλαιο
1 φλιτζάνι φρέσκο χυμό πορτοκάλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 150 βαθμούς Κελσίου.
Βουτυρώστε και αλευρώστε μια στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 20 εκατοστων.
Βάλτε τα πρώτα 5 υλικά σε ένα φαρδύ μπώλ .
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Ανακατέψτε τα με ένα κουτάλι.
Κάντε 3 λακουβίτσες στο μείγμα των αλεύρων( 2 μικρές και μια μεγάλη)
Ρίξτε στην μια λακουβίτσα το ξίδι , στην άλλη λακουβίτσα το ηλιέλαιο και
στην μεγαλύτερη τον χυμό..
Ανακατέψτε καλά με ένα κουτάλι και βάλτε το μείγμα στο βουτυρωμένο ταψάκι.
Ψήστε για περίπου 40-45 λεπτά (μέχρι να το τρυπάτε και να βγαίνει το ξυλάκι καθαρό)..
Αναποδογυρίστε το σε πιατέλα και όπως είναι ζεστό πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη η
καλύψτε το με μαρμελάδα πορτοκάλι ( συνταγή εδώ https://koykoycook.gr/?p=26081
και πασπαλίστε το με ινδοκάρυδο.
Το κέικ είναι άγλυκο γιαυτό αν το θέλετε πιο γλυκό αυξήστε την ζάχαρη
(προσθέστε ακόμα μισό φλιτζάνι).
Αφήστε μια απάντηση