Νηστίσιμη, αφράτη πετιμεζόπιτα με σοκολάτα, από την Madame Ginger!







- Words | Recipe: Madame Ginger
- Photography: Νεφέλη Καραφυλλάκη
- Test Kitchen: Ιωάννα Μαστροκόλια

Η πετιμεζόπιτα μου γλυκαίνεται αποκλειστικά από πετιμέζι που την κάνει να θυμίζει γιγάντιο μουστοκούλουρο σε μορφή ζουμερού κέικ. Σε κάθε μπουκιά σκάει η γήινη γλύκα του μαζί με την κανέλα, το γαρίφαλο, το πορτοκάλι και το ελαιόλαδο, ενώ τα κομματάκια κουβερτούρας Nestlé Dessert 65% κακάο της δίνουν γευστικό βάθος που σε κάνει να γυρνάς ξανά και ξανά στο ταψί για την “ισιώσεις”. Δοκίμασε την πανεύκολη αυτή πετιμεζόπιτα (ειλικρινά δεν υπάρχουν δικαιολογίες, είναι για αρχάρι@ς) και είμαι σίγουρη ότι θα μπει και στη δική σου λίστα λιγούρας!
Δες ολόκληρη την συνταγή βήμα-βήμα σε video στο Instagram, φτιάξε τη δική σου πετιμεζόπιτα με σοκολάτα ανέβασε τη δημιουργία σου σε Instagram story και κάνε mention @madamegingercom για να τη θαυμάσουμε και εμείς!

Super Tip
Η κουβερτούρα Nestlé Dessert 65% κακάο από επιλεγμένες ποικιλίες κακάο, έχει μοναδική έντονη γεύση σοκολάτας, πλούσιο άρωμα από εκχύλισμα βανίλιας Μαδαγασκάρης και βελούδινη υφή.
Συνταγή
Αφράτη πετιμεζόπιτα με σοκολάτα
- Μερίδες: 10-12 κομμάτια
- Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
- Χρόνος μαγειρέματος: 50-55 λεπτά
- Χρόνος αναμονής: 1-2 ώρες
- Σκεύος: τετράγωνο ταψί ή φόρμα 25Χ25 εκ.
- Φυλάμε την πετιμεζόπιτα καλυμμένη στο ψυγείο για 4-5 μέρες.
Υλικά για την πετιμεζόπιτα:
- 150 ml ελαιόλαδο
- 100 ml ηλιέλαιο
- 250 ml πετιμέζι
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 250 ml χυμό πορτοκάλι
- 50 ml κόκκινο κρασί
- 400 γρ. αλεύρι για όλες τι χρήσεις
- 20 γρ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γλ. κανέλα
- ¼ κ.γλ. γαρύφαλλο
- 200 γρ. κουβερτούρα Nestlé Dessert 65% Κακάο, ψιλοκομμένη
Υλικά για το σιρόπι:
- 6 κ.σ. πετιμέζι
- 3 κ.σ. νερό, χλιαρό
ΔΕΣ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ ΣΕ VIDEO ↓
ΔΕΣ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ ΣΕ VIDEO ↑
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1) Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, το ηλιέλαιο, το πετιμέζι, το ξύσμα, τον χυμό πορτοκάλι και το κόκκινο κρασί ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
2) Σε άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι,το μπέικιν και τη κανέλα, το γαρύφαλλο και ανακατεύουμε καλά να.
3) Προσθέτουμε τα στερεά στο μπολ με τα υγρά και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ να ομογενοποιηθούν. Ρίχνουμε την κουβερτούρα Nestlé Dessert και ανακατεύουμε απαλά να ενσωματωθεί.
4) Μεταφέρουμε το μείγμα σε ταψί περασμένο με λαδόκολλα απλώνουμε ομοιόμορφα και ισιώνουμε την επιφάνεια.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
5) Ψήνουμε την πετιμεζόπιτα σε πολύ καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170°C στον αέρα για 50-55 λεπτά ή μέχρι όταν βυθίζουμε ένα μαχαιράκι στην πετιμεζόπιτα και να βγαίνει στεγνό.
6)Αφήνουμε την πετιμεζόπιτα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Σε ένα μπολ βάζουμε το πετιμέζι και το χλιαρό νερό και ανακατεύουμε καλά. Περιχύνουμε με το σιρόπι και την αφήνουμε για τουλάχιστον 1-2 ώρες να κρυώσει.


Αυτό το άρθρο περιέχει τοποθέτηση προϊόντος. Στο Madame Ginger, προβάλλουμε αποκλειστικά προϊόντα τα οποία χρησιμοποιούμε και οι ίδιοι στην κουζίνα μας και βάζουμε στο τραπέζι μας, brands τα οποία ταιριάζουν στην φιλοσοφία μας και εστιατόρια στα οποία θα μας δείτε να τρώμε συχνά.
https://www.madameginger.com/syntages/glyka/paradosiaka-glyka/afrati-petimezopita-me-sokolata/?fb











Αφήστε μια απάντηση