Σοκολατένιο vegan cake, από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Εύκολο, και γρήγορο και χωρίς mixer!

ΧΡΟΝΟΣ: 75΄

ΜΕΡΙΔΕΣ: 8

ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1

ΥΛΙΚΑ

Για το κέικ:

¼ κούπας καλαμποκέλαιο

1 ½ κούπας ζάχαρη

1 κούπα χυμό πορτοκαλιού (3-4 πορτοκάλια)

1 κ.σ. μπέικιν σόδα

½ κούπα νερό

2 κ.σ. κόκκινο ξύδι

3 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

6 κ.σ. κακάο σε σκόνη

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

Για το γλάσο:

1 κούπα ζάχαρη άχνη

3 κ.σ. κακάο κοσκινισμένο

2 κ.γ. καλαμποκέλαιο

5 κ.σ. ζεστό νερό

1 κ.σ. κονιάκ (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ βάζουμε το λάδι και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με το σύρμα.
Διαλύουμε τη μπέικιν σόδα στο χυμό πορτοκαλιού και προσθέτουμε στο μείγμα της ζάχαρης.
Αρχίζουμε να χτυπάμε όλα τα υλικά και προσθέτουμε το νερό και το ξύδι. Χτυπάμε για άλλα 2 λεπτά.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κακάο και τα ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το στερεό μείγμα αλεύρι – κακάο στο υγρό μείγμα σιγά-σιγά και ανακατεύουμε όλα τα υλικά με σπάτουλα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175°C. Λαδώνουμε μια φόρμα για κέικ και βάζουμε μέσα το μίγμα. Ψήνουμε για 50-60 λεπτά.
Βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει πριν ξεφορμάρουμε.
Για το γλάσο:Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Τοποθετούμε το κέικ σε μια σχάρα και το περιχύνουμε με το γλάσο.

 

 

https://dimitrisskarmoutsos.gr/recipes/sokolatenio-cake-nistisimo/

 

 


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *