Κέικ με ταχίνι και μέλι, από τον Γιώργο Τσούλη!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Γλυκάρα special για όλα τα γούστα! Κέικ με ταχίνι και μέλι, πεντανόστιμο, υγιεινό, χωρίς ζάχαρη, για διαβητικούς και φυσικά για τους/ις vegetarian φίλους/ες μας!

ΜΕΡΙΔΕΣ  8-10
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ   10Λ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ   1Ω 15Λ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ  2/5

 

ΥΛΙΚΑ

500 ml νερό

520 γρ. αλεύρι, που φουσκώνει μόνο του

400 γρ. ταχίνι με πορτοκάλι

250 γρ. μέλι

100 γρ. καρύδια, χοντροκομμένα

50 γρ. σταφίδες, σουλτανίνα

50 γρ. cranberries, αποξηραμένα

½ κ.γ. γαρύφαλλο, τριμμένο

1 κ.γ. κανέλα, τριμμένη

Για το σερβίρισμα:

Ταχίνι της αρεσκείας σας

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

ανά μερίδα/ τεμάχιο
ΒΑΖΑΘερμίδες    573    29%
ΒΑΖΑΛίπος     25.6g    37%
ΒΑΖΑKορεσμένα    3.1g    16%
ΒΑΖΑΠρωτεΐνες    15.1g    30%
ΒΑΖΑYδατάνθ.     76.2g    29%
ΒΑΖΑΣάκχαρα     23.9g   27%
ΒΑΖΑΑλάτι    0.032g    0.53%
ΒΑΖΑΙνες      6.2g    26%
by Danai Petropoulou
ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ – ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ
Κέικ με ταχίνι και μέλι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Αδειάζουμε στον κάδο του μίξερ  το μέλι, το ταχίνι, το νερό και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
2Ρίχνουμε μέσα τη κανέλα, το γαρύφαλλο, τα καρύδια, τις σταφίδες, τα cranberries, το αλεύρι και συνεχίζουμε το ανακάτεψα.
3Αδειάζουμε μέσα σε μια στρογγυλή φόρμα με τρύπα στη μέση, διαμέτρου 26 εκ., αφού πρώτα το έχουμε αλευροβουτυρώσει και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175°C στον αέρα για 1 ώρα. Μόλις είναι έτοιμο, αφήνουμε να κρυώσει.
4Σερβίρουμε με ταχίνι.
#tsoulotip: Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ό,τι ταχίνι θέλουμε

Eνημέρωση: Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς,  όμως  κάνοντας ένα κλικ σε αυτές,  λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

https://www.giorgostsoulis.com/syntages/gluka/cake-me-taxini-kai-meli

 


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *