Παραδοσιακή, γλυκιά πίτα με ανθότυρο και μέλι από την Σίφνο και την Αλλατίνη-Χειρονομία Αγάπης!

Υλικά
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι Αλλατίνη για όλες τις χρήσεις
1 κιλό ανθότυρο
1 ½ κούπα μέλι
½ κούπα ζάχαρη
7 αυγά
1 κουταλιά του γλυκού βούτυρο
κανέλα και μέλι για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C
Σε ένα μπολ, με τη βοήθεια ενός πιρουνιού θρυμματίστε το ανθότυρο. Στη συνέχεια προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά & ανακατέψτε καλά.
Αφού πρώτα έχετε βουτυρώσει ένα ταψί, απλώστε το μείγμα και ψήστε την πίτα για 50 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο. Μόλις είναι έτοιμη, αφήστε την να κρυώσει καλά και σερβίρετε την με μπόλικο μέλι και κανέλα.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Γαλατόπιτα χωρίς φύλλο και χωρίς μίξερ(VIDEO), από την οικογένεια Καρελάνη και το foodaholics.gr!
Γαλατόπιτα με τραγανά φύλλα….θεϊκή από την αγαπημένη μας Μπέττυ και το "Taste of life by Betty" !
Γαλατόπιτα, από τον Δημήτρη Μακρινιώτη!
Γαλατόπιτα παραδοσιακή, από το icookgreek.com!
Γαλατόπιτα με πορτοκάλι και σοκολάτα, από την Ελένη Ψιχούλη και το pirouni.gr!
Γαλατόπιτα, από τον Γιώργο Χριστιανό !

Αφήστε μια απάντηση