Παραδοσιακή, γλυκιά πίτα με ανθότυρο και μέλι από την Σίφνο και την Αλλατίνη-Χειρονομία Αγάπης!







Υλικά
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι Αλλατίνη για όλες τις χρήσεις
1 κιλό ανθότυρο
1 ½ κούπα μέλι
½ κούπα ζάχαρη
7 αυγά
1 κουταλιά του γλυκού βούτυρο
κανέλα και μέλι για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C
Σε ένα μπολ, με τη βοήθεια ενός πιρουνιού θρυμματίστε το ανθότυρο. Στη συνέχεια προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά & ανακατέψτε καλά.
Αφού πρώτα έχετε βουτυρώσει ένα ταψί, απλώστε το μείγμα και ψήστε την πίτα για 50 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο. Μόλις είναι έτοιμη, αφήστε την να κρυώσει καλά και σερβίρετε την με μπόλικο μέλι και κανέλα.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.











Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Γαλατόπιτα με πορτοκάλι και σοκολάτα, από την Ελένη Ψιχούλη και το pirouni.gr!
Μους κακάο με μέλι, από την Μαριφάνη Ξανθάκη!
Γαλατόπιτα Παρακοίλων Λέσβου, από το lesvoskitchen.com και το icookgreek.com!
Σοκο-γαλατόπιτα, από την αγαπημένη Ελευθερία Μπούτζα και το "Μαγειρεύοντας με την L"!
Ψητή κρέμα γαλακτομπούρεκου (Video), από τον Δημήτρη Μακρυνιώτη !
Γαλατόπιτα με ΙΟΝ Patisserie κουβερτούρα υγείας και ΙΟΝ Patisserie Fondue Σοκολάτας, από τον Μιχάλη ...
Αφήστε μια απάντηση