Γαλακτομπούρεκο, από την αγαπημένη μας Μπέττυ και το “Taste of life by Betty”!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Δείτε το:

galaktompoyreko neo

Yλικά:

1 πακέτο φύλλο κρούστας ή Βηρυτού

130 γρ. βούτυρο + 70 γρ. ηλιέλαιο (για τα φύλλα)

1 λίτρο γάλα

200 γρ.ζάχαρη

4 μεγάλα αυγά

100 γρ. ρύζι τύπου Καρολίνα αλεσμένο στο μπλέντερ (γίνεται σα χοντρή άμμος)

3 βανίλιες

Για το σιρόπι:

1+3/4 κούπες νερό

680 γρ. ζάχαρη

χυμό από μισό λεμόνι

galaktompoureko3galaktompoureko4galaktompoureko5galaktompoureko6galaktompoureko7galaktompoureko8galaktompoureko9galaktompoureko10galaktompoureko11galaktompoureko12galaktompoureko13galaktompoureko14

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Εκτέλεση:

Σε απλωτή κατσαρόλα βάζουμε το γάλα να ζεσταίνεται. Στο μπωλ του μίξερ ρίχνουμε τα αυγά , τη ζάχαρη , το ρύζι και τις βανίλιες και τα χτυπάμε μέχρι να ενωθούν. Στο μεταξύ , αφού έχει ζεσταθεί το γάλα παίρνουμε 3-4 κουταλιές  μεγάλες (με την κουτάλα που σερβίρουμε σούπα) και συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγο  ακόμα. Αδειάζουμε το μίγμα αυτό στην κατσαρόλα με το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα μας. Την αφήνουμε στην άκρη …..

Στρώνουμε  , βουτυρώνοντας ένα -ένα τα μισά φύλλα σε στρογγυλό ταψί  Νο 32. Αδειάζουμε την κρέμα. Γυρίζουμε τις άκρες έτσι ώστε να μην προεξέχουν και συνεχίζουμε το στρώσιμο με τα υπόλοιπα φύλλα μέχρι να τελειώσουν. Με τη βοήθεια του πινέλου μας μπήγουμε τις άκρες στα πλάγια του ταψιού.

Χαράζουμε ελαφρά με μυτερό μαχαίρι ώστε να σχηματιστούν λωρίδες. Ψεκάζουμε την επιφάνεια του γλυκού με νερό και το βάζουμε στο φούρνο.

Ψήνουμε  το γλυκό μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 1 ώρα και 15 λεπτά. Το ταψί μας το τοποθετούμε στην τελευταία  σχάρα του φούρνου.

Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει τελείως….

Βράζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι , σε μέτρια προς δυνατή φωτιά , για 7 λεπτά , υπολογίζοντας από την ώρα που θα αρχίσει ο βρασμός. Με πολύ προσοχή , σιγά-σιγά περιλούζουμε το γαλακτομπούρεκο με το σιρόπι του .

Κάνουμε υπομονή μέχρι να σταθεί λίγο ….και μετά ορμάμε!

Καλή επιτυχία!

 

https://tasteoflife.com.gr/index.php/en/synrages-me-zaxari/paradosiaka-glyka/16-galaktompoureko?fb

 

 

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *