Γαλατόπιτα παραδοσιακή, από το icookgreek.com!







Υλικά συνταγής
- 2 λίτρα φρέσκο γάλα πλήρες
- 2 φλιτζάνια του τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
- 5 αυγά
- 2 1/2 με 3 φλιτζάνια ζάχαρη
- 2 βανίλιες σε σκόνη
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
Εκτέλεση συνταγής
- Χτυπάτε τη ζάχαρη με τα αυγά.
- Ζεσταίνετε το γάλα και προσθέτετε το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνέχεια για να μη σβολιάσει. Συνεχίζετε προσθέτοντας το μείγμα των αυγών, τις βανίλιες και το βούτυρο. Ανακατεύετε μέχρι να αποκτήσετε μια αραιή κρέμα.
- Μεταφέρετε την κρέμα σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνετε για 1 ώρα σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180°C.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.











Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Γαλατόπιτα με σοκολάτα (Video), από τον Δημήτρη Μακρυνιώτη!
Ψητή κρέμα γαλακτομπούρεκου (Video), από τον Δημήτρη Μακρυνιώτη !
Γαλατόπιτα, από τον Γιώργο Χριστιανό !
Σοκολατένια Γαλατόπιτα- Chocolate Milk Pie by Akis and akispetretzikis.com!
Ανοιχτό γαλακτομπούρεκο, από τον Στέλιο Παρλιάρο!
Γαλατόπιτα, από τον Στέλιο Παρλιάρο και το olivemagazine.gr!
Αφήστε μια απάντηση