Γαλατόπιτα παραδοσιακή, από το icookgreek.com!







Υλικά συνταγής
- 2 λίτρα φρέσκο γάλα πλήρες
- 2 φλιτζάνια του τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
- 5 αυγά
- 2 1/2 με 3 φλιτζάνια ζάχαρη
- 2 βανίλιες σε σκόνη
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
Εκτέλεση συνταγής
- Χτυπάτε τη ζάχαρη με τα αυγά.
- Ζεσταίνετε το γάλα και προσθέτετε το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνέχεια για να μη σβολιάσει. Συνεχίζετε προσθέτοντας το μείγμα των αυγών, τις βανίλιες και το βούτυρο. Ανακατεύετε μέχρι να αποκτήσετε μια αραιή κρέμα.
- Μεταφέρετε την κρέμα σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνετε για 1 ώρα σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180°C.






Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Γαλατόπιτα Αλοννήσου, από την Νικολέτα Τζηρίνη και το thinkdrops.gr!
Καλοκαιρινή γαλατόπιτα με βύσσινα (Video), από τους Χάρη και Μιχάλη Καρελάνη και το redmoon-foodahol...
Γαλατόπιτα Παρακοίλων Λέσβου, από το lesvoskitchen.com και το icookgreek.com!
Σοκολατένια γαλατόπιτα με φύλλο κρούστας, από την Μυρσίνη Λαμπράκη και το mirsini.gr!
Γαλατόπιτα με πορτοκάλι και σοκολάτα, από την Ελένη Ψιχούλη και το pirouni.gr!
Πανεύκολη Σοκολατένια Γαλατόπιτα χωρίς φύλλο, από το sokolatomania.gr!
Αφήστε μια απάντηση