Μυζηθρόπιτα γλυκιά με σιμιγδάλι, από το icookgreek.com!







Υλικά συνταγής
- 8 φλιτζάνια γάλα φρέσκο
- 350 γρ. μυζήθρα γλυκιά τριμμένη
- 5 αυγά ελαφρά χτυπημένα
- 1/2 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
- 2 φλιτζάνια ζάχαρη
- 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
- 2 κουταλάκια κανέλα σκόνη
Εκτέλεση συνταγής
- Σε μια κατσαρόλα βράζετε το γάλα με τη ζάχαρη χωρίς να φουσκώσει. Προσθέτετε το σιμιγδάλι, χαμηλώνετε τη φωτιά και ανακατεύετε μέχρι να πήξει η κρέμα.
- Κατεβάζετε την κρέμα από την φωτιά και αφού μισοκρυώσει ρίχνετε μέσα τα αυγά χτυπημένα με το μπέικιν, το βούτυρο, το ανθότυρο και λίγη κανέλα. Ανακατεύετε πολύ καλά.
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180° C. Βουτυρώνετε ένα πυρίμαχο σκεύος (όχι πολύ μεγάλο) και αδειάζετε την κρέμα. Ψήνετε τη μυζηθρόπιτα 1 ώρα περίπου, στους 180ο C, αφού την σκεπάσετε με αλουμινόχαρτο.
- Προς το τέλος του ψησίματος ξεσκεπάζετε και ψήνετε μέχρι να ροδίσει. Βγάζετε την πίτα από τον φούρνο την αφήνετε να μισοκρυώσει και σερβίρετε.






Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Εύκολη μπουγάτσα από τον Ακη Πετρετζίκη και το oisyntagesmoy.gr !
Γαλατόπιτα με ανανά σαν τάρτα, από την Ιωάννα Σταμούλου και το sweetly!
"Συγκλονιστική μπουγάτσα της μανούλας μου" , από την Βασούλα Ρουμπέση και την Τρελοκουζίνα της Βασού...
Μπουγάτσα νηστίσιμη, από την Κατερίνα και το "Ζουμ στην Κανέλα"!
Μπουγάτσα σοκολάτα από την Ιωάννα Σταμούλου και το "Sweetly" !
Γαλατόπιτα με ΙΟΝ Patisserie κουβερτούρα υγείας και ΙΟΝ Patisserie Fondue Σοκολάτας, από τον Μιχάλη ...
Αφήστε μια απάντηση