Μυζηθρόπιτα γλυκιά με σιμιγδάλι, από το icookgreek.com!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
  • Μερίδες: 8
  • Δυσκολία: εύκολο

Υλικά συνταγής

  • 8 φλιτζάνια γάλα φρέσκο
  • 350 γρ. μυζήθρα γλυκιά τριμμένη
  • 5 αυγά ελαφρά χτυπημένα
  • 1/2 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
  • 2 κουταλάκια κανέλα σκόνη
   

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε μια κατσαρόλα βράζετε το γάλα με τη ζάχαρη χωρίς να φουσκώσει. Προσθέτετε το σιμιγδάλι, χαμηλώνετε τη φωτιά και ανακατεύετε μέχρι να πήξει η κρέμα.
  2. Κατεβάζετε την κρέμα από την φωτιά και αφού μισοκρυώσει ρίχνετε μέσα τα αυγά χτυπημένα με το μπέικιν, το βούτυρο, το ανθότυρο και λίγη κανέλα. Ανακατεύετε πολύ καλά.
  3. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180° C. Βουτυρώνετε ένα πυρίμαχο σκεύος (όχι πολύ μεγάλο) και αδειάζετε την κρέμα. Ψήνετε τη μυζηθρόπιτα 1 ώρα περίπου, στους 180ο C, αφού την σκεπάσετε με αλουμινόχαρτο.
  4. Προς το τέλος του ψησίματος ξεσκεπάζετε και ψήνετε μέχρι να ροδίσει. Βγάζετε την πίτα από τον φούρνο την αφήνετε να μισοκρυώσει και σερβίρετε.

 

https://tinyurl.com/y6duame9


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *