Μυζηθρόπιτα γλυκιά με σιμιγδάλι, από το icookgreek.com!







Υλικά συνταγής
- 8 φλιτζάνια γάλα φρέσκο
- 350 γρ. μυζήθρα γλυκιά τριμμένη
- 5 αυγά ελαφρά χτυπημένα
- 1/2 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
- 2 φλιτζάνια ζάχαρη
- 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
- 2 κουταλάκια κανέλα σκόνη
Εκτέλεση συνταγής
- Σε μια κατσαρόλα βράζετε το γάλα με τη ζάχαρη χωρίς να φουσκώσει. Προσθέτετε το σιμιγδάλι, χαμηλώνετε τη φωτιά και ανακατεύετε μέχρι να πήξει η κρέμα.
- Κατεβάζετε την κρέμα από την φωτιά και αφού μισοκρυώσει ρίχνετε μέσα τα αυγά χτυπημένα με το μπέικιν, το βούτυρο, το ανθότυρο και λίγη κανέλα. Ανακατεύετε πολύ καλά.
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180° C. Βουτυρώνετε ένα πυρίμαχο σκεύος (όχι πολύ μεγάλο) και αδειάζετε την κρέμα. Ψήνετε τη μυζηθρόπιτα 1 ώρα περίπου, στους 180ο C, αφού την σκεπάσετε με αλουμινόχαρτο.
- Προς το τέλος του ψησίματος ξεσκεπάζετε και ψήνετε μέχρι να ροδίσει. Βγάζετε την πίτα από τον φούρνο την αφήνετε να μισοκρυώσει και σερβίρετε.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.











Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Κανταϊφάκια με κρέμα μπουγάτσας, από την Ντίνα Νικολάου και το sintayes.gr!
Γαλατόπιτα, από τον Γιώργο Χριστιανό !
Μπουγάτσα κρέμα, από την καταπληκτική Γωγώ Σαμίου !
Γαλατόπιτα χωρίς φύλλο, από την Αργυρώ μας!
Γαλατόπιτα, από τον Στέλιο Παρλιάρο και το olivemagazine.gr!
Μπουγάτσα Πολίτικη, από την Δήμητρα και τον Λευτέρη του foodstates.gr!
Αφήστε μια απάντηση