Μυζηθρόπιτα γλυκιά με σιμιγδάλι, από το icookgreek.com!
Υλικά συνταγής
- 8 φλιτζάνια γάλα φρέσκο
- 350 γρ. μυζήθρα γλυκιά τριμμένη
- 5 αυγά ελαφρά χτυπημένα
- 1/2 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
- 2 φλιτζάνια ζάχαρη
- 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
- 2 κουταλάκια κανέλα σκόνη
Εκτέλεση συνταγής
- Σε μια κατσαρόλα βράζετε το γάλα με τη ζάχαρη χωρίς να φουσκώσει. Προσθέτετε το σιμιγδάλι, χαμηλώνετε τη φωτιά και ανακατεύετε μέχρι να πήξει η κρέμα.
- Κατεβάζετε την κρέμα από την φωτιά και αφού μισοκρυώσει ρίχνετε μέσα τα αυγά χτυπημένα με το μπέικιν, το βούτυρο, το ανθότυρο και λίγη κανέλα. Ανακατεύετε πολύ καλά.
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180° C. Βουτυρώνετε ένα πυρίμαχο σκεύος (όχι πολύ μεγάλο) και αδειάζετε την κρέμα. Ψήνετε τη μυζηθρόπιτα 1 ώρα περίπου, στους 180ο C, αφού την σκεπάσετε με αλουμινόχαρτο.
- Προς το τέλος του ψησίματος ξεσκεπάζετε και ψήνετε μέχρι να ροδίσει. Βγάζετε την πίτα από τον φούρνο την αφήνετε να μισοκρυώσει και σερβίρετε.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Φανταστική Γαλατόπιτα, από την καταπληκτική Έλενα Χονδρογιάννη και το elenacooks.gr!
Μπουγάτσα Πολίτικη, από την Δήμητρα και τον Λευτέρη του foodstates.gr!
Μπουγάτσα με αχλάδια από τον Άκη και το akispetretzikis.com!
Γαλατόπιτα με καραμελωμένα φύλλα(VIDEO), από την οικογένεια Καρελάνη και το foodaholics.gr!
Vegan Φωλιές με κρέμα μπουγάτσας, από την Λένια και τις Veggie sisters!
Πλισέ γαλατόπιτα «του ονείρου», από την αγαπημένη μας Μπέττυ και το Taste of Life by Betty!
Αφήστε μια απάντηση