Γαλακτομπούρεκο ΧΩΡΙΣ ΑΥΓΑ, από την αγαπημένη Ρένα Κώστογλου και το Koykoycook.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Το ίδιο υπέροχο και μοσχομυριστό  και χωρίς αυγά!

 

YΛΙΚΑ

1,1/2 λίτρα γάλα φρέσκο η μακράς διαρκείας

375 γρ ζάχαρη λευκή

180 γρ σιμιγδάλι ψιλό

75 γρ καλό βούτυρο

ξύσμα από ένα μεγάλο πορτοκάλι

1 κιλό ( περίπου) λεπτή κρούστα

Βούτυρο λιωμένο για το βουτύρωμα των φύλλων

Ταψί τετράγωνο 30 cm επί 30 cm

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάλτε το γάλα σε κατσαρόλα μαζί με το ξύσμα να ζεσταθεί.

Προσθέστε την ζάχαρη.

Ανακατέψτε να λιώσει και ρίξτε το σιμιγδάλι.

Ανακατέψτε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα (όχι πολύ/εφόσον στο φούρνο θα δέσει κι άλλο)

μέχρι να κάνει φουσκάλες  . Τραβήξτε από την φωτιά και ρίξτε το βούτυρο .

Ανακατέψτε να διαλυθεί ..

 

Προεπισκόπηση εικόνας

 

 

Αφήστε να κρυώσει ανακατεύοντας συχνά για να μην κάνει <πέτσα>..

Στρώνουμε τα φύλλα μας σε βουτυρωμένο ταψάκι,

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

(5 πάνω- 5 κάτω/να συναντώνται στο μέσον του ταψιού) βουτυρώνοντας τα ένα ένα.

Βάζουμε 2 φύλλα διπλωμένα-βουτυρωμένα στην μέση.

Ρίχνουμε μέσα την κρέμα και κλείνουμε τα φύλλα μας προς τα μέσα.

Βάζουμε άλλα 8-10 φύλλα από πάνω ( πάντα βουτυρωμένα με πινέλο-εγώ αυτά τα κόβω

ακριβώς στο μέγεθος του ταψιού).

Χαράσσουμε σε κομμάτια με πολύ κοφτερό μαχαίρι( όχι μέχρι κάτω ).

Ψήνουμε στους 150 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου.

Μόλις βγεί το ραντίζουμε προσεκτικά με το κρύο σιρόπι

και το αφήνουμε να σταθεί και να κρυώσει.

Μετά πάλι με κοφτερό μαχαιράκι χαράσσουμε τα κομμάτια ( μέχρι κάτω αυτή την φορά).

 

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΌΠΙ

600 ml νερό

1200 γρ ζάχαρη

1 ολόκληρο πορτοκάλι η λεμόνι ( τραβήξτε μαχαιριές χωρίς να το κόψετε σε κομμάτια)

2 κουταλιές της σούπας γλυκόζη

Βάλτε όλα τα υλικά μαζί να βράσουν για 25-30 λεπτά..

Το σιρόπι σας πρέπει να κρυώσει εντελώς για να το ρίξετε πάνω στο γλυκό.

εγώ το φτιάχνω από την προηγούμενη και το βάζω στο ψυγείο .

 

Προεπισκόπηση εικόνας

 

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ  ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

(Επιμέλεια κειμένων– Εκτέλεση συνταγής: Ρένα Κώστογλου)

(Συνταγή του Ζαχαροπλάστη Γιάννη Μακρή )

(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου)
 
https://koykoycook.gr/?p=29351
 
 
     
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *