Ψητή κρέμα γαλακτομπούρεκου (Video), από τον Δημήτρη Μακρυνιώτη !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Tο πρώτο μου βιβλίο με τίτλο “ΚΕΪΚ” κυκλοφόρησε!
Βρείτε το εδώ: https://bit.ly/3IQ81SK
Συνταγή:
Υλικά
1 1/2 λίτρο φρέσκο γάλα πλήρες
270 γρ. ζάχαρη
150 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
6 μεσαία αυγά
Ξύσμα ένα πορτοκάλι
2 βανίλιες
150 γρ. βούτυρο αγελάδος LURPAK
Δείτε το VIDEO : https://youtu.be/52VQoWiU-as
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ, βάζουμε τα αυγά μαζί με το σιμιγδάλι και τα ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα σύρμα, προσέχοντας να μην σβολιάσουν.
Έπειτα, σε ένα κατσαρολάκι, βάζουμε το γάλα με την ζάχαρη, το ξύσμα και την βανίλια και ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι το σημείο πριν να πάρουν βράση.
Αμέσως μετά, ρίχνουμε σιγά σιγά το μισό από το ζεστό γάλα στο μπολ με το μείγμα των αυγών, ανακατεύοντας έντονα με ένα σύρμα.
Αφού έχουμε ρίξει το γάλα στο μπολ, επιστρέφουμε όλο το μείγμα του μπολ στο κατσαρολάκι με το υπόλοιπο γάλα, συνεχίζουμε το ανακάτεμα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να σφίξει η κρέμα μας.
Κατεβάζουμε από την φωτιά και αμέσως μετά προσθέτουμε το βούτυρο που έχουμε σε θερμοκρασία δωματίου, ανακατεύοντας μέχρι να το πάρει.
Στη συνέχεια, αδειάζουμε την κρέμα μας σε ταψάκι 25χ35, που πριν έχουμε στρώσει αντικολλητικο χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, στον αέρα, για περίπου μισή ώρα.
Περιμένουμε να κρυώσει καλά η κρέμα πριν την κόψουμε.
ΧΟΡΗΓΟΣ Lurpak https://www.lurpak.gr
https://www.facebook.com/photo?fbid=487260809520080&set=a.231630841749746
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *