Σιροπιαστή πίτα με γάλα καρύδας, από τον Στέλιο Παρλιάρο!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Νηστίσιμη πίτα με προκλητικό σιρόπι, στην οποία πρωταγωνιστεί το τραγανό φύλλο και το γάλα καρύδας με την εξαιρετική του γεύση.

ΜΕΡΙΔΕΣ: 9

ΥΛΙΚΑ

  • 1 lt γάλα καρύδας
  • 150 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 90 ρ. κορν φλάουρ
  • 80 ml νερό
  • 5-6 φύλλα κρούστας για μπακλαβά
  • 120 ml αραβοσιτέλαιο
  • 350 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 200 ml νερό
  • 80 ml γλυκόζη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το σιρόπι

Βράζουμε όλα τα υλικά μαζί για 2΄ από τη στιγμή που θα πάρει βράση. Αφήνουμε στην άκρη εκτός φωτιάς να κρυώσει.

Για την πίτα

Αδειάζουμε το γάλα καρύδας σε μία κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και το τοποθετούμε στη φωτιά.

Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το κορν φλάουρ με 80 ml νερό. Πριν αρχίσει να βράζει το γάλα καρύδας, ρίχνουμε σιγά-σιγά το κορν φλάουρ με το νερό ανακατεύοντας γρήγορα με αυγοδάρτη. Μόλις η κρέμα δέσει κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Σε ένα λαδωμένο τετράγωνο ταψί 20χ20 εκ. τοποθετούμε σταυρωτά τα φύλλα κρούστας, λαδώνοντάς τα ενδιάμεσα και αφήνοντας να εξέχουν από τα πλαϊνά του σκεύους.

Αδειάζουμε πάνω από τα φύλλα τη ζεστή κρέμα και τη σκεπάζουμε με τα φύλλα που εξέχουν λαδώνοντάς τα επίσης.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 40΄.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο, αφήνουμε για 2΄-3΄ και σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι.

 

 

https://www.steliosparliaros.gr/suntages/paradosiaka/siropiasta/siropiasti-pita-me-gala-karydas/?fb

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *