Βελούδινη κρέμα καραμελέ από τον Georgio Spanakis και το i-food !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Υλικά :
 50 ml νερό
 600 ml γάλα φρέσκο πλήρες
 1 βανίλια
 200 γρ. ζάχαρη
 2 αυγά
 3 κρόκοι αυγού

Προτεινόμενες μερίδες: 6
Συνολικές θερμίδες: 1488
Θερμίδες ανά μερίδα: 248

 

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα δύο αυγά, τους κρόκους και 150 γρ. ζάχαρη. Παράλληλα, ζεσταίνουμε το γάλα και διαλύουμε μέσα τη βανίλια. Στη συνέχεια, περιχύνουμε το γάλα αργά στο μείγμα των αυγών, ανακατεύοντας συνέχεια με το σύρμα μέχρι να λιώσει  η ζάχαρη.

Σε ένα μπρίκι ζεσταίνουμε τις δύο κουταλιές της σούπας νερό μαζί με τα 50 γρ. ζάχαρη, για να καραμελώσουν.

Σε μια μικρή ή μεγάλη φόρμα ρίχνουμε την υγρή καραμέλα από το μπρίκι για να δημιουργηθεί η βάση και στη συνέχεια το μείγμα με τα αυγά και τη ζάχαρη.

Τοποθετούμε τη φόρμα σε μπεν μαρί και τη βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο. Ψήνουμε στους 180°C για 50 λεπτά.

Τέλος, αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει και στη συνέχεια το βάζουμε για 3 ώρες στο ψυγείο, πριν το σερβίρουμε.

 

http://www.i-food.gr/recipe/102/krema-karamele


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *