Οδηγίες
- Διαλύουμε το αλεύρι και το νισεστέ στο κρύο γάλα.
- Προσθέτουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά να γίνουν κρέμα.
- Όταν είναι έτοιμη την κατεβάζουμε από την φωτιά και ενσωματώνουμε το βούτυρο και τις βανίλιες.
- Απλώνουμε την κρέμα σε ταψί 35×23 εκατοστά, σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
- Διαλύουμε την 1½ κουταλιά νισεστέ στο κρύο νερό.
- Βάζουμε τα 150 γρ ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι και τα κάνουμε καραμέλα σε μέτρια φωτιά.
- Όταν πάρει χρυσαφί χρώμα κατεβάζουμε από την φωτιά, ρίχνουμε με προσοχή το ζεστό νερό και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το μείγμα με το νισεστέ και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά να σφίξει.
- Απλώνουμε την χλιαρή καραμέλα πάνω από το γλυκό και σερβίρουμε.
Αφήστε μια απάντηση