Οδηγίες

  1. Διαλύουμε το αλεύρι και το νισεστέ στο κρύο γάλα.
  2. Προσθέτουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά να γίνουν κρέμα.
  3. Όταν είναι έτοιμη την κατεβάζουμε από την φωτιά και ενσωματώνουμε το βούτυρο και τις βανίλιες.
  4. Απλώνουμε την κρέμα σε ταψί 35×23 εκατοστά, σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
  5. Διαλύουμε την 1½ κουταλιά νισεστέ στο κρύο νερό.
  6. Βάζουμε τα 150 γρ ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι και τα κάνουμε καραμέλα σε μέτρια φωτιά.
  7. Όταν πάρει χρυσαφί χρώμα κατεβάζουμε από την φωτιά, ρίχνουμε με προσοχή το ζεστό νερό και ανακατεύουμε.
  8. Προσθέτουμε το μείγμα με το νισεστέ και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά να σφίξει.
  9. Απλώνουμε την χλιαρή καραμέλα πάνω από το γλυκό και σερβίρουμε.