Κρέμα καραμελέ με ζαχαρούχο γάλα από το icookgreek.com!
Υλικά
- ζαχαρούχο γάλα: 1 κουτί
- νερό: 3 κουτιά ζεστό (χρησιμοποιώντας το άδειο κουτί γάλακτος)
- αυγά: 6
- βανίλια: 1 κουταλάκι εσάνς
- λεμόνι: λίγο ξύσμα
- Για την καραμέλα
- ζάχαρη: 1 φλιτζάνι
- νερό: 1 κουταλιάς της σούπας
- χυμός λεμονιού: 2 κουταλιές της σούπας
Εκτέλεση
Βάζετε σε ένα κατσαρολάκι τη ζάχαρη, το νερό, το χυμό λεμονιού και τα βράζετε σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να πάρει ξανθό χρώμα (μην την αφήσετε πολύ για να μην πικρίσει).
Χτυπάτε με το μίξερ τα αυγά για 5-6′ στη δυνατλη ταχύτητα. Προσθέτετε το γάλα, το ζετσό νερό, τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού και χτυπάτε σε χαμηλότερη ταχύτητα.
Μοιράζετε σε ατομικά φορμάκια την καραμέλα και μετά την κρέμα και τα ψήνετε σε μπεν μαρί σε προθερμασμένο φούρνο στους 220°C για 45′.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Κρέμα καραμελέ με άρωμα λεμόνι, από την Αργυρώ μας!
Υπέροχη, βελούδινη κρέμα καραμελέ (Χωρίς Φούρνο) σε 5 λεπτά (video), από τον Πάνο Παπαδάκη και το li...
Κρέμα καραμελέ με κουβερτούρα κλασική patisserie ION, από τον Μιχάλη Σαράβα και το ionsweets.gr!
Κρέμα καραμελέ, από την Μπέττυ μας και το "Taste of life by Betty"!
Κρέμα καραμελέ με σοκολάτα, από την Σιμόνη Καφίρη και το olivemagazine.gr!
Κρέμα καραμελέ με πορτοκάλι, από την Μυρσίνη Λαμπράκη και το mirsini.gr!
Αφήστε μια απάντηση