Καραμελέ με φρέσκο τυρί-κρέμα και ζαχαρούχο γάλα, από το icookgreek.com!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
  • Συνταγή για βραζιλιάνικου τύπου φλαν, μια καραμελέ φτιαγμένη με φρέσκο τυρί κρέμα και ζαχαρούχο γάλα

  • Αναμονή: 4-5 ώρες ψυγείο

  • Ψήσιμο: 1 ώρα και 30′

  • Δυσκολία: μέτριο

Υλικά συνταγής

  • 100 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα
  • 300 γρ. γάλα εβαπορέ
  • 400 γρ. γάλα ζαχαρούχο
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • Για την καραμέλα
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. νερό
  • 1/2 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ετοιμάζετε την καραμέλα βράζοντας τη ζάχαρη με το νερό και το λεμόνι μέχρι το μείγμα να αρχίσει να πήζει και να γίνει σκουρόχρωμο. Αδειάζετε την καραμέλα σε φόρμα διαμέτρου 22 εκ. Την αφήνετε να κρυώσει.
  2. Ετοιμάζετε την κρέμα αναμειγνύοντας τη ζάχαρη με το φρέσκο τυρί κρέμα και τα αυγά. Προσθέτετε τα δύο είδη γάλακτος συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να αποκτήσετε ένα ομοιογενές μείγμα. Μεταφέρετε το μείγμα στη φόρμα αδειάζοντάς το πάνω από την καραμέλα.
  3. Μισογεμίζετε ένα ταψί με νερό, τοποθετείτε μέσα τη φόρμα με την κρέμα και ψήνετε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 1½ ώρα τουλάχιστον μέχρι να σφίξει η κρέμα. Αφού ψηθεί την βάζετε στο ψυγείο να κρυώσει καλά αφήνοντάς (4-5 ώρες). Αναποδογυρίζετε σε πιατέλα και σερβίρετε.

 

https://tinyurl.com/qrb8qvl

 

 


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *