Κρέμα καραμελέ με κουβερτούρα κλασική patisserie ION, από τον Μιχάλη Σαράβα και το ionsweets.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Συστατικά

  • 150 γρ γάλα 3,5% λιπαρά

  • 50 γρ γάλα 0% λιπαρά

  • 200 γρ γάλα εβαπορέ

  • 100 γρ νερό

  • 60 γρ καστανή ζάχαρη

  • 2 κάψουλες βανίλια

  • 150 γρ αυγά (ή 3 τεμάχια αυγά)

  • 40 γρ κρόκοι αυγών ( ή οι κρόκοι από 2 τεμάχια αυγά)

  • 40 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική

  • 50 γρ σοκολάτα κουβερτούρα κλασική ΙΟΝ patisserie

  • Θα χρειαστούμε επιπλέον : σύρμα, μαρίζ, κατσαρόλα, σήτα, φορμάκια για κρέμα καραμελέ, μεμβράνη.

Οδηγίες

  • 1.Τοποθετούμε όλα τα είδη γάλακτος, την καστανή ζάχαρη και τη βανίλια, μέσα σε μια κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε με μια μαρίζ.
  • 2.Μέσα σε μια λεκάνη τοποθετούμε τα αυγά, τους κρόκους και την λευκή κρυσταλλική ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν πολύ καλά τα δύο υλικά μεταξύ τους.
  • 3.Μόλις ζεσταθεί το πρώτο μίγμα μέσα στην κατσαρόλα (χωρίς να βράσει), το προσθέτουμε μέσα στα υλικά της λεκάνης λίγο-λίγο τη φορά, συνεχίζοντας ταυτόχρονα το ανακάτεμα με το σύρμα.
  • 4.Άμεσα προσθέτουμε τη λιωμένη σε μπεν μαρί μαύρη σοκολάτα κουβερτούρα κλασική ΙΟΝ. Ανακατεύουμε με τη μαρίζ και ομογενοποιούμε.
  • 5.Περνάμε όλο το μίγμα από σήτα ρίχνοντάς το σε μια λεκάνη. Προαιρετικά αν θέλουμε λιώνουμε ζάχαρη λευκή κρυσταλλική σε ένα τηγάνι και σε χαμηλή φωτιά κάνουμε μια σκουρόχρωμη καραμέλα με την οποία γεμίζουμε τον πάτο από τα φορμάκια καραμελέ. Αφήνουμε να σταθεροποιηθεί για 10 λεπτά.
  • 6.Σερβίρουμε στα φορμάκια την κρέμα καραμελέ με μαύρη σοκολάτα κουβερτούρα κλασική ΙΟΝ μέχρι 1 cm από το ύψος της φόρμας.
  • 7.Τοποθετούμε τα φορμάκια καραμελέ σε ταψί που έχει κρύο νερό μέχρι την μέση της φόρμας (δηλαδή τα ψήνουμε φτιάχνοντας ένα μπεν μαρί).
  • 8.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 45 – 50 λεπτά περίπου.
  • 9.Με την έξοδο από το φούρνο τα βγάζουμε από το μπεν-μαρί και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.
  • 10.Τοποθετούμε για 24 ώρες στο ψυγείο σκεπασμένα με μεμβράνη.
  • 11.Ξεφορμάρουμε την κρέμα καραμελέ μαύρης σοκολάτας κουβερτούρα κλασική ΙΟΝ, τοποθετώντας για 15 δευτερόλεπτα την κάθε φόρμα, σε ζεστό μπεν-μαρί.
  • 12.Σερβίρουμε σε πιάτο ή πιατέλα της αρεσκείας μας. Προαιρετικά προσθέτουμε στην επιφάνεια τριμμένη μαύρη σοκολάτα κουβερτούρα κλασική ΙΟΝ.

Σχετικά με το Σεφ

Μιχάλης Σαράβας

Μιχάλης Σαράβας

Έχει τελειώσει τη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων στην Ανάβυσσο στην ειδικότητα του pastry chef (ζαχαροπλάστη και αρτοποιού). Έχει συμμετάσχει σε πρόγραμμα μετεκπαίδευσης στην Γαλλία-Παρίσι όσο αφορά την ειδικότητα Pastry and Bakery …

Περισσότερα για τον σεφ…


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *