Κρεμ μπρουλέ (Crème brûlée), το διάσημο αυτό γλυκό με όνομα που κυριολεκτικά σημαίνει “καμένη κρέμα”! Δημοφιλές γλυκό στα 70’s και 80’s στη Γαλλία και την Αγγλία όπου επανήλθε στο προσκήνιο την τελευταία δεκαετία!
Γύρω από την κρεμ μπρουλέ, υπάρχει μια άτυπη διαμάχη μεταξύ 3 χωρών για την καταγωγή της, αφού Άγγλοι, Γάλλοι & Ισπανοί διεκδικούν την “πατρότητά” της, με τους Ισπανούς να ισχυρίζονται πως η “κρέμα καταλάνα” έγινε πρώτη και μετά η κρεμ μπρουλέ! Εμάς αυτό που μας ενδιαφέρει δεν είναι η καταγωγή, αλλά η υπέροχη, κρεμώδης γεύση της!
Κρεμ Μπρουλέ – Υλικά
- 6 κρόκοι αυγών
- 100 γρ ζάχαρη
- 500γρ κρέμα γάλακτος
- 1 δόση βανίλιας
Για το σερβίρισμα
- 50γρ ζάχαρη καστανή
Κρεμ Μπρουλέ – Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150C.
- Σε ένα μπολ τοποθετούμε τους κρόκους ,την ζάχαρη και την βανίλια και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί και να αφρατέψει το μίγμα.
- Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι και μόλις αρχίσει να βράζει αφαιρούμε από την φωτιά και την προσθέτουμε στο μίγμα με τους κρόκους και ανακατεύουμε καλά και μεταφέρουμε το μίγμα σε μια κανάτα.
- Τοποθετούμε σε ένα ταψί 6 πυρίμαχα μπολ και ύστερα γεμίζουμε με το μίγμα από την κανάτα, συμπληρώνουμε ζεστό νερό μέσα στο ταψί μέχρι την μέση τον μπολ και ψήνουμε για 30’.
- Οι κρέμες δεν θα είναι πολύ σφιχτές, αφήνουμε να κρυώσουν καλά και όταν τις σερβίρουμε πασπαλίζουμε με ζάχαρη και με ένα φλόγιστρο καψαλίζουμε προσεκτικά και σερβίρουμε.
Τόσο εύκολα και απλά έχουμε την δική μας κρεμ μπρουλέ για να την σερβίρουμε ως επιδόρπιο ακόμα και σε ένα επίσημο τραπέζι!
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Αφήστε μια απάντηση