Κρέμα αμυγδάλου, από την Κωνσταντίνα Βουλγαρίδου και το dairy-free!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Γευστική κρέμα φτιαγμένη με αμύγδαλα και κορν φλάουρ.

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
  • Τηγάνι
  • Multi
  • Κατσαρόλα
  • Σουρωτήρι
  • Μπολάκια

 

ΥΛΙΚΑ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  • Σε ένα τηγάνι ή σε ένα ταψί στο γκριλ του φούρνου καβουρδίζουμε ελαφρά 100 γρ. αμύγδαλα και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
  • Κρατάμε στην άκρη λίγα καβουρδισμένα αμύγδαλα και πολτοποιούμε στο multi τα υπόλοιπα αμύγδαλα.
  • Προσθέτουμε στο multi τα αμύγδαλα που δεν έχουμε καβουρδίσει, 50 γρ. ζάχαρη και χτυπάμε όλα τα υλικά μέχρι να γίνουν σκόνη.
  • Διαλύουμε το κορν φλάουρ στο νερό.
  • Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε το κορν φλάουρ με το νερό, τη ζάχαρη που περίσσεψε και τα αμύγδαλα σε σκόνη.
  • Ανακατεύουμε και ζεσταίνουμε το μίγμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  • Σουρώνουμε το μίγμα με ένα σουρωτήρι και το ρίχνουμε ξανά στην κατσαρόλα.
  • Βράζουμε το μίγμα ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κολλήσει.
  • Μόλις η κρέμα δέσει, αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
  • Μοιράζουμε την κρέμα σε μπολάκια και τρίβουμε από πάνω τα καβουρδισμένα αμύγδαλα που είχαμε κρατήσει.
  • Παγώνουμε την κρέμα στο ψυγείο για 4-5 ώρες.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *