Μάρτζιπαν (Πάστα αμυγδάλου), από την Ιωάννα Σταμούλου και το sweetly!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Το μάρτζιπαν είναι μια γλυκιά και εύπλαστη πάστα από αλεσμένα αμύγδαλα και ζάχαρη η οποία άλλες φορές γίνεται γέμιση, άλλες επικάλυψη σε διάφορα γλυκά παρασκευάσματα. Κάποιες φορές χρωματίζεται με χρώματα ζαχαροπλαστικής, άλλες με φυσικό τρόπο, όπως είναι η πράσινη πάστα από φιστίκια Αιγίνης. Πωλείται έτοιμη ακόμη και στο σούπερ μάρκετ, όμως είναι τόσο εύκολο να τη φτιάξουμε μόνοι μας στο σπίτι που αξίζει τον κόπο να προσπαθήσετε κι εσείς να τη φτιάξετε μόνοι σας.

Η ποσότητα που σας δίνω είναι μικρή, κατάλληλη να γίνει μέσα σε ένα μικρό οικιακό μπλεντεράκι.

Αν χρειάζεστε μεγαλύτερη ποσότητα, χρησιμοποιήστε πιο δυνατό μηχάνημα ή φτιάξετε το μάρτζιπαν σε δόσεις.

 

 

Υλικά για 310 γρ. προϊόντος: 

  • 150γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα

  • 150γρ. άχνη ζάχαρη

  • 3 κουτ. σούπας ανθόνερο ή κρύο νερό αν θέλετε να έχει ουδέτερη γεύση

  • 2 σταγόνες εσάνς πικραμύγδαλου (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Βάζετε τα ασπρισμένα αμύγδαλα στο chopper μαζί με την άχνη ζάχαρη και τα πολτοποιείτε με μικρά διαλείμματα της συσκευής για να μην την κάψετε.

  2. Σταδιακά προσθέτετε το ανθόνερο ή το σκέτο νερό, καθώς και την εσάνς, αν χρησιμοποιήσετε. Όταν το μίγμα σας γίνει μια ομοιογενής εύπλαστη ζύμη, τη βγάζετε από το μπλεντεράκι, την πλάθετε σε μπαστούνι και τη διατηρείτε στο ψυγείο τυλιγμένη καλά μέσα σε διάφανη μεμβράνη.

  3. Είναι έτοιμη για χρήση μετά από μερικές ώρες. Διατηρείται στο ψυγείο τουλάχιστον 3 ημέρες.

 

https://sweetly.gr/2019/06/marzipan-pasta-amygdalou/?fb


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *