Υλικά για το αμυγδαλωτό
100 γρ. ασπράδι αβγού
350 γρ. αμυγδαλόσκονη
150 γρ. ζάχαρη άχνη
άχνη ζάχαρη για επικάλυψη
αμύγδαλα για γαρνίρισμα
1 ασπράδι αβγού
Ένα κέρασμα, παραδοσιακό και αγαπημένο, το αμυγδαλωτό, ξυπνά μνήμες από στιγμές γιορτής και χαράς και κερδίζει τις εντυπώσεις.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη σκόνη αμυγδάλου μαζί με τη ζάχαρη άχνη.
Προσθέτουμε το ασπράδι και δημιουργούμε μια ζύμη.
Αφήνουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 1 ώρα να σφίξει.
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Πλάθουμε στρογγυλά αμυγδαλωτά των 20 γρ. με τη βοήθεια άχνης ζάχαρης, γιατί αλλιώς η ζύμη κολλάει στα χέρια.
Τα τοποθετούμε πάνω σε μία λαδόκολλα.
Χτυπάμε ελαφρώς το ασπράδι και μέσα σε αυτό βουτάμε την κάτω πλευρά του κάθε αμυγδάλου και το κολλάμε στην επιφάνεια κάθε αμυγδαλωτού πιέζοντάς το.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150οC για 12-14 λεπτά.
Αφήστε μια απάντηση