Αμυγδαλωτό, από τον Στέλιο Παρλιάρο!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ένα κέρασμα, παραδοσιακό και αγαπημένο, το αμυγδαλωτό, ξυπνά μνήμες από στιγμές γιορτής και χαράς και κερδίζει τις εντυπώσεις.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη σκόνη αμυγδάλου μαζί με τη ζάχαρη άχνη.

Προσθέτουμε το ασπράδι και δημιουργούμε μια ζύμη.

Αφήνουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 1 ώρα να σφίξει.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Πλάθουμε στρογγυλά αμυγδαλωτά των 20 γρ. με τη βοήθεια άχνης ζάχαρης, γιατί αλλιώς η ζύμη κολλάει στα χέρια.

Τα τοποθετούμε πάνω σε μία λαδόκολλα.

Χτυπάμε ελαφρώς το ασπράδι και μέσα σε αυτό βουτάμε την κάτω πλευρά του κάθε αμυγδάλου και το κολλάμε στην επιφάνεια κάθε αμυγδαλωτού πιέζοντάς το.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150οC για 12-14 λεπτά.

 

 

https://steliosparliaros.gr/ekpompi/amygdaloto/?fbclid=IwAR0ei_xSIWByhzTrp3emRnhRQD8cxbb9SQICmGYiWyvni4aRN2b70z_b3VA

 

 

 

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *