Τάρτα αμυγδάλου με κεράσια, από την Νικόλ Μαρίνου και το nicolscooking.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Υπέροχη σπιτική τάρτα με φύλλο κρούστας και κρέμα αμυγδάλου με ζουμερά κεράσια που θα σας μείνει αξέχαστη.
ΜΕΡΙΔΕΣ 6
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 15 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 30 λεπτά
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ 45 λεπτά

Υλικά

Για την βάση:

  • 4 τεμ. φύλλα κρούστας για γλυκά
  • 3 – 4 κουτ.σουπ. ζάχαρη καστανή
  • βούτυρο αγελαδινό για τα φύλλα

Για την κρέμα αμυγδάλου:

  • 100 γρ. πούδρα αμυγδάλου
  • 50 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 100 γρ. βούτυρο αγελαδινό
  • 2 τεμ. αυγά
  • 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική 
  • 1 κουτ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 350 γρ. κεράσια χωρίς τα κουκούτσια ( καθαρό βάρος )
  • 1/2 τεμ. λεμόνι ξύσμα (προαιρετικά)

Για την επικάλυψη:

  • φιλέ αμυγδάλου

Οδηγίες

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις.
  • Βουτυρώνουμε μια ταρτιέρα 22 εκ. στον πάτο και τα τοιχώματα πολύ καλά με ένα πινελάκι.
  • Βγάζουμε τα φύλλα κρούστας από το ψυγείο και τοποθετούμε το πρώτο φύλλο στην ταρτιέρα. Καλύπτουμε τον πάτο και τα τοιχώματα και με ένα πινελάκι αλείφουμε την επιφάνεια και τα τοιχώματα του φύλλου με λιωμένο βούτυρο και πασπαλίζουμε με λίγη καστανή ζάχαρη.
  • Τοποθετούμε ένα δεύτερο φύλλο από πάνω , σταυρωτά και το αλείφουμε με λίγο βούτυρο και πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη.
  • Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και για τα δυο φύλλα ώστε να έχουμε χρησιμοποιήσει 4 φύλλα στο σύνολο.
  • Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το φτερό την ζάχαρη και το βούτυρο να αφρατέψουν και στη συνέχεια προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα λίγο ακόμα.
  • Τέλος προσθέτουμε την πούδρα αμυγδάλου, το αλεύρι κοσκινισμένο, την υγρή βανίλια και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε με μια μαρίζ να ενωθούν τα υλικά.
  • Ρίχνουμε στην ταρτιέρα την κρέμα αμυγδάλου και ισιώνουμε με την ράχη ενός κουταλιού και καλύπτουμε όλη την επιφάνεια με τα κεράσια.
  • Γυρίζουμε τα φύλλα κρούστας που προεξέχουν προς τα μέσα φτιάχνοντας ένα στεφάνι με αυτά τον γνωστό κόρθο.
  • Περνάμε τον κόρθο με λιωμένο βούτυρο με ένα πινελάκι και πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια της τάρτας με φιλέ αμυγδάλου.
  • Ψήνουμε για 25 – 30 λεπτά μέχρι να σφίξει η κρέμα και να ροδίσει η επιφάνεια της.
  • Όταν είναι έτοιμη την αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και κόβουμε σε κομμάτια. Αν θέλουμε συνοδεύουμε από πάνω με παγωτό βανίλια.

 

https://tinyurl.com/ycyb4cj9

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *