Παγωτό κεράσι, από το icookgreek.com!







Υλικά συνταγής
- 300 γρ. φρέσκα κεράσια χωρίς κουκούτσι, κομμένα στη μέση
- 500ml κρέμα γάλακτος πλήρης
- 150 γρ. ζάχαρη
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 2/3 από σφηνάκι λικέρ πικραμύγδαλο
- 250ml φρέσκο γάλα
Εκτέλεση συνταγής
- Αναμειγνύετε την κρέμα, το γάλα και τη ζάχαρη σε ένα μπολ. Χτυπάτε μέχρι να ενσωματωθεί η ζάχαρη και να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτετε το εκχύλισμα βανίλιας και το λικέρ αμυγδάλου. Ρίχνετε και τα κεράσια.
- Μεταφέρετε το μείγμα είτε σε παγωτομηχανή, οπότε ακολουθείτε τις οδηγίες παγώματος της συσκευής σας, είτε σε δοχείο, οπότε το σκεπάζετε με μεμβράνη και το βάζετε στην κατάψυξη να παγώσει 5-8 ώρες, χτυπώντας το τουλάχιστον άλλη μία φορά ενδιάμεσα ώστε να μη σας κάνει κρυστάλλους.
Συμβουλή
Μπορείτε να παραλείψετε το λικέρ, αν σκοπεύετε να το σερβίρετε σε παιδάκια.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.











Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Κέικ ταψιού με φρέσκα κεράσια, από την Ιωάννα Σταμούλου και το sweetly!
Σπιτικό παγωτό μπανάνας για τους ...τετράποδους φίλους μας, από την δημοσιογράφο και αθλήτρια πολεμι...
Τούρτα παγωτό με κεράσια και σοκολάτα, από τον Λάμπρο Βακιάρο και το olivemagazine.gr!
Παγωτό Dulce de Leche , από τον Παναγιώτη Θεοδωρίτση και τις "Συνταγές Πάνος"!
Cheesecake με κεράσια, μπισκοτένια βάση και ζελέ με φρέσκα κεράσια, από το sintayes.gr!
Κέικ παγωτό ροδάκινο, από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr!
Αφήστε μια απάντηση