Παγωτό κεράσι, από το icookgreek.com!







Υλικά συνταγής
- 300 γρ. φρέσκα κεράσια χωρίς κουκούτσι, κομμένα στη μέση
- 500ml κρέμα γάλακτος πλήρης
- 150 γρ. ζάχαρη
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 2/3 από σφηνάκι λικέρ πικραμύγδαλο
- 250ml φρέσκο γάλα
Εκτέλεση συνταγής
- Αναμειγνύετε την κρέμα, το γάλα και τη ζάχαρη σε ένα μπολ. Χτυπάτε μέχρι να ενσωματωθεί η ζάχαρη και να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτετε το εκχύλισμα βανίλιας και το λικέρ αμυγδάλου. Ρίχνετε και τα κεράσια.
- Μεταφέρετε το μείγμα είτε σε παγωτομηχανή, οπότε ακολουθείτε τις οδηγίες παγώματος της συσκευής σας, είτε σε δοχείο, οπότε το σκεπάζετε με μεμβράνη και το βάζετε στην κατάψυξη να παγώσει 5-8 ώρες, χτυπώντας το τουλάχιστον άλλη μία φορά ενδιάμεσα ώστε να μη σας κάνει κρυστάλλους.
Συμβουλή
Μπορείτε να παραλείψετε το λικέρ, αν σκοπεύετε να το σερβίρετε σε παιδάκια.






Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Χωνάκια με σπιτικό παγωτό, από το sintayes.gr!
Παγωτό ροδάκινο με γιαούρτι και σοκολάτα(VIDEO), από την Ντίνα Νικολάου και το olivemagazine!
Το απίστευτο παγωτό τιραμισού, από την Ερμιόνη Τυλιπάκη και το "The one with all the tastes"!
Παγωτό γιαούρτι από την Ιωάννα Σταμούλου και το "Sweetly"!
Παγωτό με καραμελωμένο ζαχαρούχο και γεμιστά μπισκότα, από την Μπέττυ μας και το "Taste of life by B...
Το πιο εύκολο παγωτό φιστίκι, από την Αργυρώ μας!
Αφήστε μια απάντηση