Παγωτό καραμέλα με καρύδια πεκάν από το pastry chef.gr!
Υλικά
για το παγωτό:
5 κ.σ. ανάλατο βούτυρο
170 γρ. καστανή ζάχαρη
1/2 κ.γλ. αλάτι
500 ml κρέμα γάλακτος (1 μεγάλη συσκευασία)
180 ml πλήρες γάλα
6 κροκάδια μεγάλων αβγών
1/2 κ.γλ. βανίλια
1 κ.σ. ουίσκυ
για τα καρύδια:
1 1/2 κ.σ. ανάλατο βούτυρο
1 1/2 κούπα(ες) καρύδια πεκάν, χοντροκομμένα
1 πρέζα αλάτιΔιαδικασία
Σε κατσαρόλα με βαρύ πάτο λιώνω το βούτυρο. Προσθέτω την καστανή ζάχαρη και το αλάτι κι ανακατεύω καλά να διαλυθούν οι κόκκοι. Προσθέτω 1 κούπα από την κρέμα γάλακτος και το γάλα. Αφήνω το μείγμα να ζεσταθεί αλλά όχι να βράσει. Ρίχνω την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος σε ένα μεγάλο μπολ και τοποθετώ από πάνω ένα σουρωτήρι.
Σε ένα μπολ χτυπάω καλά τα κροκάδια να ασπρίσουν. Προσθέτω σε αυτά μια μικρή ποσότητα από το ζεστό μείγμα κι ανακατεύω ζωηρά. Χύνω κι άλλο ζεστό γάλα στα αβγά, μέχρι να ομογενοποιηθούν τελείως. Μεταφέρω όλο το μείγμα των αβγών πίσω στην κατσαρόλα. Σε χαμηλή προς μεσαία φωτιά ανακατεύω διαρκώς μέχρι να πήξει το μείγμα και να καλύπτει την κουτάλα που χρησιμοποιώ.
Χύνω το ζεστό μείγμα στο σουρωτήρι, πάνω από την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος. Με μια σπάτουλα ή κουτάλα βοηθάω το μείγμα να χυθεί στο μπολ. Προσθέτω τη βανίλια και το ουίσκυ κι ανακατεύω μέχρι να κρυώσει τελείως όλο το μείγμα. Καλύπτω με μεμβράνη, η οποία θα πρέπει να ακουμπά και την επιφάνιεα της κρέμας, το μπολ και το αφήνω στο ψυγείο να κρυώσει.
Μεταφέρω το μείγμα στη μηχανή του παγωτού και το δουλεύω για 30′. Όση ώρα περιμένω, ετοιμάζω τα βουτυρωμένα καρύδια.
για τα καρύδια:
Σε μπρίκι λιώνω το βούτυρο. Περιχύνω με αυτό τα καρύδια που έχω χοντροκόψει και προσθέτω το αλάτι. Απλώνω τα καρύδια σε αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνω στους 180°C για 10′ να καραμελώσουν.
Τα αφήνω να κρυώσουν τελείως, τα προσθέτω στο παγωτό και το μεταφέρω σε ειδικό σκεύος (για την κατάψυξη). Αφήνω το παγωτό στην κατάψυξη να σφίξει καλά.
~δοκίμασέ το!~
για το παγωτό:
5 κ.σ. ανάλατο βούτυρο
170 γρ. καστανή ζάχαρη
1/2 κ.γλ. αλάτι
500 ml κρέμα γάλακτος (1 μεγάλη συσκευασία)
180 ml πλήρες γάλα
6 κροκάδια μεγάλων αβγών
1/2 κ.γλ. βανίλια
1 κ.σ. ουίσκυ
για τα καρύδια:
1 1/2 κ.σ. ανάλατο βούτυρο
1 1/2 κούπα(ες) καρύδια πεκάν, χοντροκομμένα
1 πρέζα αλάτιΔιαδικασία
Σε κατσαρόλα με βαρύ πάτο λιώνω το βούτυρο. Προσθέτω την καστανή ζάχαρη και το αλάτι κι ανακατεύω καλά να διαλυθούν οι κόκκοι. Προσθέτω 1 κούπα από την κρέμα γάλακτος και το γάλα. Αφήνω το μείγμα να ζεσταθεί αλλά όχι να βράσει. Ρίχνω την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος σε ένα μεγάλο μπολ και τοποθετώ από πάνω ένα σουρωτήρι.
Σε ένα μπολ χτυπάω καλά τα κροκάδια να ασπρίσουν. Προσθέτω σε αυτά μια μικρή ποσότητα από το ζεστό μείγμα κι ανακατεύω ζωηρά. Χύνω κι άλλο ζεστό γάλα στα αβγά, μέχρι να ομογενοποιηθούν τελείως. Μεταφέρω όλο το μείγμα των αβγών πίσω στην κατσαρόλα. Σε χαμηλή προς μεσαία φωτιά ανακατεύω διαρκώς μέχρι να πήξει το μείγμα και να καλύπτει την κουτάλα που χρησιμοποιώ.
Χύνω το ζεστό μείγμα στο σουρωτήρι, πάνω από την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος. Με μια σπάτουλα ή κουτάλα βοηθάω το μείγμα να χυθεί στο μπολ. Προσθέτω τη βανίλια και το ουίσκυ κι ανακατεύω μέχρι να κρυώσει τελείως όλο το μείγμα. Καλύπτω με μεμβράνη, η οποία θα πρέπει να ακουμπά και την επιφάνιεα της κρέμας, το μπολ και το αφήνω στο ψυγείο να κρυώσει.
Μεταφέρω το μείγμα στη μηχανή του παγωτού και το δουλεύω για 30′. Όση ώρα περιμένω, ετοιμάζω τα βουτυρωμένα καρύδια.
για τα καρύδια:
Σε μπρίκι λιώνω το βούτυρο. Περιχύνω με αυτό τα καρύδια που έχω χοντροκόψει και προσθέτω το αλάτι. Απλώνω τα καρύδια σε αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνω στους 180°C για 10′ να καραμελώσουν.
Τα αφήνω να κρυώσουν τελείως, τα προσθέτω στο παγωτό και το μεταφέρω σε ειδικό σκεύος (για την κατάψυξη). Αφήνω το παγωτό στην κατάψυξη να σφίξει καλά.
~δοκίμασέ το!~
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
http://www.pastrychef.gr/recipe_600.html
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Παγωτό με σοκολάτα γάλακτος, από την Madame Gâteaux και το ionsweets.gr!
"Παγωτά με παράξενες γεύσεις!!", από την δημοσιογράφο και αθλήτρια πολεμικών τεχνών Μαρία Σκαμπαρδών...
Παγωτό Βανίλια με Σάμαλι, από τις Μαγειρικές Διαδρομές!
Πανεύκολο παγωτό βερίκοκο ΜΟΝΟ ΜΕ 3 ΥΛΙΚΑ, από το sintayes.gr!
Παγωτό Oreo με 4 υλικά, από την αγαπημένη μας Ρένα Κώστογλου και το koykoycook.gr!
Φτιάχνουμε παγωτό μπανάνα στο πι και φι, από το Olive magazine.gr!
Αφήστε μια απάντηση