Παγωτό βανίλια με φρουκτόζη ΖΩΓΡΑΦΟΣ, από το zografosdiet.gr!







ΥΛΙΚΑ
250 ml γάλα φρέσκο πλήρες
100 γραμ. φρουκτόζη ΖΩΓΡΑΦΟΣ
3 κρόκοι αυγών χτυπημένοι
500 ml κρέμα γάλακτος
1 ½ κουτ. της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Σε ένα μεσαίο κατσαρολάκι, ανακατεύετε το γάλα με τη φρουκτόζη, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να διαλυθεί η φρουκτόζη. Ρίχνετε το μίγμα, σιγά-σιγά, στο μπολ με τους κρόκους, χτυπώντας συγχρόνως με ένα σύρμα. Το ξαναβάζετε στο κατσαρολάκι και ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας με μια μαρίζ συνέχεια, μέχρι να αρχίσει να πήζει ελαφρώς.
- Αποσύρετε από τη φωτιά και το χύνετε πάνω από ένα σουρωτήρι μέσα στην κρέμα γάλακτος.
- Αφήνετε το μίγμα να κρυώσει και τέλος προσθέτετε τη βανίλια ανακατεύοντας. Σκεπάζετε με μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει καλά (τουλάχιστον 4 ώρες).
- Το παγώνετε σε παγωτομηχανή σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή της.
- Εναλλακτικά, αν δεν έχετε παγωτομηχανή μπορείτε να το βάλετε στην κατάψυξη, μέχρι να αρχίσει να σταθεροποιείται και να παγώνει και κατόπιν το βγάζετε κάθε μισή ώρα και το αφρατεύετε με ένα σύρμα χειρός. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία 5-6 φορές ή μέχρι να πήξει ικανοποιητικά.
http://www.zografosdiet.gr/pagoto-vanilia-me-frouktozi/











Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Παγωτό γιαούρτι από την Ιωάννα Σταμούλου και το "Sweetly"!
Νηστίσιμο παγωτό σοκολάτα-καρύδα, από τη Λένια -Vegan chocolate coconut ice cream, by the Veggie Sis...
Παγωτό βερίκοκο, από την Ντίνα Νικολάου και το olivemagazine.gr!
Αρωματικό παγωτό μπακλαβάς με τραγανό φύλλο (Video), από την οικογένεια Καρελάνη και το foodaholics....
Παγωτό με 2 υλικά... και sugar free, από την Εβελίνα Κυράστα και το Lime+Life !
Εύκολο παγωτό με Nucrema, από την Φλωρεντία και το ionsweets.gr!
Αφήστε μια απάντηση