Παγωτό βανίλια με φρουκτόζη ΖΩΓΡΑΦΟΣ, από το zografosdiet.gr!
ΥΛΙΚΑ
250 ml γάλα φρέσκο πλήρες
100 γραμ. φρουκτόζη ΖΩΓΡΑΦΟΣ
3 κρόκοι αυγών χτυπημένοι
500 ml κρέμα γάλακτος
1 ½ κουτ. της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Σε ένα μεσαίο κατσαρολάκι, ανακατεύετε το γάλα με τη φρουκτόζη, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να διαλυθεί η φρουκτόζη. Ρίχνετε το μίγμα, σιγά-σιγά, στο μπολ με τους κρόκους, χτυπώντας συγχρόνως με ένα σύρμα. Το ξαναβάζετε στο κατσαρολάκι και ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας με μια μαρίζ συνέχεια, μέχρι να αρχίσει να πήζει ελαφρώς.
- Αποσύρετε από τη φωτιά και το χύνετε πάνω από ένα σουρωτήρι μέσα στην κρέμα γάλακτος.
- Αφήνετε το μίγμα να κρυώσει και τέλος προσθέτετε τη βανίλια ανακατεύοντας. Σκεπάζετε με μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει καλά (τουλάχιστον 4 ώρες).
- Το παγώνετε σε παγωτομηχανή σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή της.
- Εναλλακτικά, αν δεν έχετε παγωτομηχανή μπορείτε να το βάλετε στην κατάψυξη, μέχρι να αρχίσει να σταθεροποιείται και να παγώνει και κατόπιν το βγάζετε κάθε μισή ώρα και το αφρατεύετε με ένα σύρμα χειρός. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία 5-6 φορές ή μέχρι να πήξει ικανοποιητικά.
http://www.zografosdiet.gr/pagoto-vanilia-me-frouktozi/
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Παγωτό με σοκολάτα γάλακτος, από την Madame Gâteaux και το ionsweets.gr!
Παγωτό καραμέλα με καρύδια πεκάν από το pastry chef.gr!
Πανεύκολο παγωτό βανίλια-σοκολάτα με 3 υλικά χωρίς παγωτομηχανή (VIDEO), από τους Χάρη και Μιχάλη Κα...
Παγωτό Καϊμάκι Με Γλυκό Βύσσινο από την Ιωάννα Σταμούλου και το "Sweetly" !
Δέκα συμβουλές για τέλειο σπιτικό παγωτό, από το icookgreek.com!
Παγωτό πορτοκάλι, από τον Γιώργο Τσούλη και το giorgostsoulis.com!
Αφήστε μια απάντηση