Παγωτό βανίλια με φρουκτόζη ΖΩΓΡΑΦΟΣ, από το zografosdiet.gr!







ΥΛΙΚΑ
250 ml γάλα φρέσκο πλήρες
100 γραμ. φρουκτόζη ΖΩΓΡΑΦΟΣ
3 κρόκοι αυγών χτυπημένοι
500 ml κρέμα γάλακτος
1 ½ κουτ. της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Σε ένα μεσαίο κατσαρολάκι, ανακατεύετε το γάλα με τη φρουκτόζη, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να διαλυθεί η φρουκτόζη. Ρίχνετε το μίγμα, σιγά-σιγά, στο μπολ με τους κρόκους, χτυπώντας συγχρόνως με ένα σύρμα. Το ξαναβάζετε στο κατσαρολάκι και ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας με μια μαρίζ συνέχεια, μέχρι να αρχίσει να πήζει ελαφρώς.
- Αποσύρετε από τη φωτιά και το χύνετε πάνω από ένα σουρωτήρι μέσα στην κρέμα γάλακτος.
- Αφήνετε το μίγμα να κρυώσει και τέλος προσθέτετε τη βανίλια ανακατεύοντας. Σκεπάζετε με μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει καλά (τουλάχιστον 4 ώρες).
- Το παγώνετε σε παγωτομηχανή σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή της.
- Εναλλακτικά, αν δεν έχετε παγωτομηχανή μπορείτε να το βάλετε στην κατάψυξη, μέχρι να αρχίσει να σταθεροποιείται και να παγώνει και κατόπιν το βγάζετε κάθε μισή ώρα και το αφρατεύετε με ένα σύρμα χειρός. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία 5-6 φορές ή μέχρι να πήξει ικανοποιητικά.
http://www.zografosdiet.gr/pagoto-vanilia-me-frouktozi/






Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Παγωτό nutella χωρίς παγωτομηχανή, από την Ερμιόνη Τυλιπάκη και το "The one with all the tastes"!
Νηστίσιμο παγωτό σοκολάτα-καρύδα, από τη Λένια -Vegan chocolate coconut ice cream, by the Veggie Sis...
Το πιο ωραίο σπιτικό, μαστιχωτό παγωτό καϊμάκι της Αγγελικής Αντωνοπούλου, από το argiro.gr!
Παγωτό μαστίχα, από την Μαριφάνη Ξανθάκη!
Παγωτό Dulce de Leche (νέο!!), από τον Παναγιώτη Θεοδωρίτση και τις "Συνταγές Πάνος"!
Πανεύκολο, υπέροχο παγωτό Nucrema με 4 ΜΟΝΟ ΥΛΙΚΑ, ΧΩΡΙΣ ΠΑΓΩΤΟΜΗΧΑΝΗ, από το sokolatomania.gr!
Αφήστε μια απάντηση