Παγωτό σοκόλαση χωρίς γαλακτοκομικά (και σε νηστίσιμη εκδοχή), από την Λίτσα Ζαρίφη και το dairy-free.eu!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Φανταστικό, με τέλεια γεύση, παγωτό σοκολάτας χωρίς γαλακτοκομικά, χωρίς ζάχαρη και γλουτένη και κυρίως χωρίς παγωτομηχανή και κρυστάλλους.

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

  • Μίξερ
  • Κατσαρόλα
  • Δοχείο για ψυγείο

 

ΥΛΙΚΑ

Εκδοχή χωρίς αυγό

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  • Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους μέχρι να αφρατέψουν και να έχουμε ένα κρεμώδες μίγμα.
  • Προσθέτουμε το μέλι και αφήνουμε το μπολ στην άκρη.
  • Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε την κρέμα καρύδας και το κακάο και ανακατεύουμε.
  • Μόλις το μίγμα πάρει μία βράση, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε σταδιακά το μίγμα των αυγών.
  • Βάζουμε ξανά την κατσαρόλα στη φωτιά για 1 λεπτό να πάρει μία ακόμα βράση και προσθέτουμε το κορν φλάουρ ή το άμυλο ταπιόκας και ανακατεύουμε.
  • Αφήνουμε το μίγμα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, το βάζουμε σε κατάλληλο δοχείο για ψυγείο και το αποθηκεύουμε στην κατάψυξη.

Εκδοχή χωρίς αυγό

  • Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μίγμα.
  • Βάζουμε το παγωτό σε κατάλληλο δοχείο για ψυγείο και το αποθηκεύουμε στην κατάψυξη.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

Μπορούμε να προσθέσουμε στο μίγμα ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς και να γίνει παγωτό παρφέ.
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *