Φανταστικό, με τέλεια γεύση, παγωτό σοκολάτας χωρίς γαλακτοκομικά, χωρίς ζάχαρη και γλουτένη και κυρίως χωρίς παγωτομηχανή και κρυστάλλους.
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
- Μίξερ
- Κατσαρόλα
- Δοχείο για ψυγείο
ΥΛΙΚΑ
- 3 κρόκοι αυγού
- 1 κονσέρβα κρέμα καρύδας (400 ml)
- 150 γρ. μέλι
- 40 γρ. κακάο
- 1/2 κουτ. σούπας άμυλο ταπιόκας ή κορν φλάουρ
- 1 πρέζα αλάτι (προαιρετικό)
- Λίγο εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικό)
Εκδοχή χωρίς αυγό
- 1 κονσέρβα κρέμα καρύδας (400 ml)
- 150 γρ. μέλι
- 55 γρ. κακάο
- 1 κουτ. σούπας άμυλο ταπιόκας ή κορν φλάουρ
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους μέχρι να αφρατέψουν και να έχουμε ένα κρεμώδες μίγμα.
- Προσθέτουμε το μέλι και αφήνουμε το μπολ στην άκρη.
- Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε την κρέμα καρύδας και το κακάο και ανακατεύουμε.
- Μόλις το μίγμα πάρει μία βράση, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε σταδιακά το μίγμα των αυγών.
- Βάζουμε ξανά την κατσαρόλα στη φωτιά για 1 λεπτό να πάρει μία ακόμα βράση και προσθέτουμε το κορν φλάουρ ή το άμυλο ταπιόκας και ανακατεύουμε.
- Αφήνουμε το μίγμα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, το βάζουμε σε κατάλληλο δοχείο για ψυγείο και το αποθηκεύουμε στην κατάψυξη.
Εκδοχή χωρίς αυγό
- Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μίγμα.
- Βάζουμε το παγωτό σε κατάλληλο δοχείο για ψυγείο και το αποθηκεύουμε στην κατάψυξη.
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Μπορούμε να προσθέσουμε στο μίγμα ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς και να γίνει παγωτό παρφέ.
Αφήστε μια απάντηση